Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Po opadu listí révu dusíkatým vápnem nepoškodíte. Spíše jde o to, že aplikace DV na povrch je neúčinná. Je potřeba postupovat tak, že při rytí půdy ve skleníku vyhloubíte první brázdu, nasypete do ní příslušný díl DV a půdou z hloubení druhé brázdy zaklopíte. Další díl do další brázdy atd. Čím hlouběji jsou granulky DV, tím lépe. Když takto postupně zryjete celý skleník, povrch mírně utužíte (např poplácáním lopatou naplacato). a zalijete. Poté pokryjete půdu folií a folii zatížíte. Až vlhkost rozloží DV na kyanidovou a vápenou složku, tak folie zabrání odvětrání kyanidu a prodlouží jeho co nejdelší desinfekční působení v půdě. Na nadzemní desinfekci je DV neúčinné a je lepší vysíření (i vysíření réva v klidu snese, roztoči v její borce ale ne). Folii ze záhonku můžete sejmout už po 14 dnech, ale nic se nestane, pokud ji ponecháte do jara. Jediné čemu by bránila je promrznutí půdy ve skleníku (to má také jistý sanitární účinek v letech, kdy nepoužíváte DV).

Při použití DV "omylem" na záhonek, kde nutně ihned potřebujete něco sázet je možná "neutralizace" pomocí zálivky zelenou skalicí. Pokud se tedy bojít, že by se výpary kyanidu příliš přiblížily kořenům révy, pak můžete kořenovou zónu réví prolít 5%ním roztokem zelené skalice.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika