Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

o spalování a škodlivosti je toho fůra na netu např:

Kotle malých výkonů na pevná paliva

Základy spalování

Všechna přírodní paliva z biomasy obsahují těžké kovy v určitém stupni (nejvýznamnější jsou Cu, Pb, Cd, Hg). Těžké kovy zůstávají v popelu nebo se odpařují a také se stávají části povrchu částic emitovaných do atmosféry nebo se stávají součástí prachových částic. Kontaminovaná paliva z biomasy jako jsou impregnované nebo natřené dřevo může obsahovat velký podíl těžkých kovů. Emise těžkých kovů může být snížená prostřednictvím sekundárních opatření ke snížení emisí.

pokud pálíte v kotlích i něco jiného než doporučené palivo, tak si přečtěte toto... taky z netu... z vlastní hlavy to nemám

V kamnech a kotlích, které jsou projektovány výhradně ke spalování uhlí, koksu nebo dřeva, jsou ostatní látky spalovány nedokonale. Hoření v nich totiž probíhá při relativně nízkých teplotách s nedostatečným přísunem kyslíku. Z komínů domů pak unikají nepříjemně páchnoucí a hlavně jedovaté zplodiny. Například polyaromatické uhlovodíky, formaldehyd, kyselina chlorovodíková, benzen a další „lahůdky".

K nejnebezpečnějším z nich patří dioxiny a furany, které jsou nejen rakovinotvorné, ale poškozují také hormonální a imunitní systém a ovlivňují nervovou soustavu. Ty obsahuje kouř, který vzniká při pálení plastů, starých palet, dřeva z demolic či natřených prken.

„Při pálení barevných letáků a časopisů se zase do ovzduší uvolňují těžké kovy z barev, které způsobují vrozené vady a různé typy rakoviny," uvádí Milan Havel z Arniky české neziskové organizace, která spojuje lidi usilující o lepší životní prostředí.

Chlororganické látky a těžko kovy se uvolňují při spalování tetrapakových obalů, jedovatý styreny při pálení polystyrénu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika