Gladiolus butterfly - motýlkovité

host - 137.8 (?)
6.5.2008 10:34

Ježíš, no ano, tvoří NAD, a též tam bývá brut... A že by cibuloviny nebyly hovorově hlíznaté... a že by tudíž gladioly nedisponovaly "cibulí"? Šalotka samozřejmě stranou. V okením truhlíku ve 20cm hloubce jsem objevila pěstování acidantery bicolor, motýlokvěté gladioly budou spíše nižší nebo stejné, takže - proč ne hluboký květináč?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 186.3 (?), 11.3.2008 18:11, zobrazeno: 6189x

Dobrý den, chtěla bych letos zkusit pěstovat motýlkovité mečíky - jsou jen 70 cm vysoké, neměly by se tedy tak snadno lámat (aspoň doufám). Nemám však na záhoně místo, chci si je dát do nádoby. Jaký druh nádoby bych měla použít? Spíše klasický květináč nebo nižší širší nádobu? Bude se jim dařit na terase orientované na J a JZ? Děkuji, Miky.

host - 137.8 (?), 30.4.2008 9:20

Cibule musí být v určité hloubce, další novou tvoří POD původní, dala bych klasický květináč - i když to nebude vypadat tak hezky.  Jih a JV berou asi téměř všechny kytky. Bála bych správného určení zálivky, asi bych dospod květináče nasypala nějaký drén či písek.  Pěstovala jsem gladioly veškerých druhů na záhoně s propustnou hlinitopísčitou půdou a sklízely obdiv. Nedají se ale na jednom místě pěstovat léta, poslední chytaly nějakou chorobu na hlízy.

F.T.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 178.81 (?), 30.4.2008 11:53

Vážená F.T.

mečíky mají hlízu a nikoli cibuli a novou hlízu tvoří zcela jistě nad starou hlízou, a ne pod ní. Výsadba každý rok na nový záhon je u mečíků nezbytnou podmínkou zdravého růstu. S pěstováním v nádobě zkušenosti nemám.

host - 137.8 (?), 6.5.2008 10:34

Ježíš, no ano, tvoří NAD, a též tam bývá brut... A že by cibuloviny nebyly hovorově hlíznaté... a že by tudíž gladioly nedisponovaly "cibulí"? Šalotka samozřejmě stranou. V okením truhlíku ve 20cm hloubce jsem objevila pěstování acidantery bicolor, motýlokvěté gladioly budou spíše nižší nebo stejné, takže - proč ne hluboký květináč?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz