Begonie hlíznatá

host - 97.188 (?)
13.6.2013 13:12

Zdravím, myslím, že to stihne vytvořit hlízu,  aspoň mě se to dosud vždycky podařilo. Ale musíte ji občas hnojit i na růst nejen na květ (třeba tekutým cereritem), jinak moc pokvete a hlíza se udělá jen malinká, spíš tlustý stonek. Taky doporučuji ji na podzim ponechat v květináči a nevybírat hlízu ven. Já jsem podle všech možných návodů vždycky na podzim hlízy vybírala z nádob a skladovala ve sklepě v rašelině a loni mi pan Urs (begonie.cz) na Flóře řekl, že to dělám špatně, že je vhodnější rostliny jen seříznout a ponechat v nádobě. Jenže mám málo místa, tak jsem to udělala jen u rostlin, které měly loni na jaře tu hlízku malou a letošní přezimování u nich dopadlo mnohem líp. 

Hodně úspěchu přeje Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 220.30 (?), 11.6.2013 19:28, zobrazeno: 5100x

Ulomila se mi větvička begonie při přesazování a tak jsem ji dala na zkoušku do vody a k mému údivu jsem na ní po dvou měsících uviděla kořínky. Myslíte, že do konce sezony stihne vytvořit i hlízu nebo z toho nic nebude? Rozinka

host - 97.188 (?), 13.6.2013 13:12

Zdravím, myslím, že to stihne vytvořit hlízu,  aspoň mě se to dosud vždycky podařilo. Ale musíte ji občas hnojit i na růst nejen na květ (třeba tekutým cereritem), jinak moc pokvete a hlíza se udělá jen malinká, spíš tlustý stonek. Taky doporučuji ji na podzim ponechat v květináči a nevybírat hlízu ven. Já jsem podle všech možných návodů vždycky na podzim hlízy vybírala z nádob a skladovala ve sklepě v rašelině a loni mi pan Urs (begonie.cz) na Flóře řekl, že to dělám špatně, že je vhodnější rostliny jen seříznout a ponechat v nádobě. Jenže mám málo místa, tak jsem to udělala jen u rostlin, které měly loni na jaře tu hlízku malou a letošní přezimování u nich dopadlo mnohem líp. 

Hodně úspěchu přeje Jana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025