Begonie

host - 50.90 (?)
31.7.2007 13:07
Prosím o radu. Vzrostlé begonie mě začali uhnívat v místě mezi hlízou a stonkem. Zbytek stonku a listy jsou krásně zelené do té doby než to asi 1cm od hlízy uplně uhnije. Hlíza přitom vypadá dobře nehnije dokonce raší nové pupeny. Stalo se mi to u 3 begonií. Nevím jestli to není přemokřením, odhrnula jsem zeminu takže je honí část hlízy nad zemí. Neví někdo co se jim stalo. Děkuji.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 109.108 (?), 17.2.2007 17:20, zobrazeno: 7623x
Prosím o radu,jak nyní zacházet s begonií.Má se předpěstovat než se bude sázet do truhlíků ven?Prosím o postup,jak na to,aby opět kvetly.Děkuji M.

host - 45.6 (?), 6.3.2007 21:40
nevím jestli je to správné, ale já si je předpěstovávám a to tímto způsobem: hlízy nechám v teple a až se na nich začnou tvořit pupeny nových výhonků položím je do květináče, kde mám navlhčený substrát pro balkonové květiny. Hlíza se nesmí zasypávat. Hlína se udržuje stále vlhká. Až jsou výhonky vyšší, tak hlízu mírně zasypu, ale stále vršek hlízy  musí vyčnívat z hlíny. Toto jsem provedla asi před 14 dny, takže stále na to ještě není pozdě. Až jsou rostliny dobře vyvinuté, přesazuji je do větších květináčů či truhlíků. Květináče mám umístěny na teplém světlém místě.
S pozdravem Hana

host - 50.90 (?), 31.7.2007 13:07
Prosím o radu. Vzrostlé begonie mě začali uhnívat v místě mezi hlízou a stonkem. Zbytek stonku a listy jsou krásně zelené do té doby než to asi 1cm od hlízy uplně uhnije. Hlíza přitom vypadá dobře nehnije dokonce raší nové pupeny. Stalo se mi to u 3 begonií. Nevím jestli to není přemokřením, odhrnula jsem zeminu takže je honí část hlízy nad zemí. Neví někdo co se jim stalo. Děkuji.

Jarmila Váchová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83), 1.8.2007 14:24

Begonie jsou moc zalévané a nejspíš horem, coš je největší chyba. Zalévat zásadně spodem a jestli se ochladí tak zalévat méně, protože se tak rychle voda z listů neodpařuje.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz