Begonie

host - 4.182 (?)
16.8.2011 16:09

Osvědčený recept na moje begonie je, že je každým rokem pěstuji pod balkénem na jižní straně. Tam na ně nepraží slunce a mají se k světu. Plnokvěté jsou nádherné ale já dávám přednost raději převislým, protože se neulamují tíhou květů. Přikládám obrázek. Zdraví Rozinka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

lipalipa - (4) - 112.40 (?), 31.7.2011 12:48

Begonie pěstuji již mnoho let a to hlavně multiflory. Letos jsem koupila i několik hliz   begonii velkokvětých. Nechci si pamatovat, jak se které jmenují, ale vždy mi parádně kvetou, a to v současnosti již jen na balkoně panelákového domu, který mám celý osázený (dříve na chalupě). Z venku kolem dokola balkonu jsou truhlíky s muškáty -(na přímém slunci), zevnitř balkonu poněkud níže zavěšeny jsou truhlíky s begoniemi - (aby byly před přímým sluncem poněkud chráněny). Přes zimu zabalím suché hlízy do novinového papíru a uložím je ve sklepě. Asi začátkem března přenesu hlízy do bytu, namočím a ponechám (ve tmě) vyklíčit  - a to hlavně proto, abych věděla    z kterého místa hlíza klíčí (staré hlízy mají různý tvar). Pak zasadím do truhlíků  - do směsi : 2/3 trašelina - 1/3 kompostová hlína. Hnojím krystalonem. Letos ještě plně nevykvetly - ale přikládám několik obrázků

Begonie multiflora červená
Begonie multiflora červená

host - 4.182 (?), 16.8.2011 16:09

Osvědčený recept na moje begonie je, že je každým rokem pěstuji pod balkénem na jižní straně. Tam na ně nepraží slunce a mají se k světu. Plnokvěté jsou nádherné ale já dávám přednost raději převislým, protože se neulamují tíhou květů. Přikládám obrázek. Zdraví Rozinka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz