Záchrana banánovníku

host - 230.216 (?)
15.10.2010 16:14

Musite se zbavit te plisne, pokud neni pozde . Nevim, jestli osprchovani korenu bude stacit. Umejte list (alkoholem) a namocte koreny asi tak na 1/2 hodiny do nejakeho chemickeho prostredku co zabiji fungus. Treba to pomuze. Pak ho presadte do sterilizovane pudy.  No nevim jestli se da zachranit. Ja bych mela obavy, ze ta plisen muze nakazit i dalsi kvetiny a asi bych banan hned vyhodila.  Kozicka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 47.4 (?), 10.10.2010 10:36, zobrazeno: 8511x

Ahoj, v banánovníku - v zemině mi vyrostla houba. Za nějaký čaas banánovní usychal, hnědl a nakonec roste již dlouho nový list, který ustrnul na mrtvém bodě a i ten nový list je hnědý.

Banánovník jsem vyjmula ze zeminy, přijde mi, že konřeny nejsou nijak poškozené, osprchovala jsem zeminu a chystám se přesadit do nové.

Po obvodě mu roste jeden menší který má také nahnědlé listy aještě jeden pidi. ten asi vyhodím, druhý zksuím zasadit, asle jde mi o to, zdali je vůbec možné ten staarší větší zachránit. U normální kytky bych ji asi zastřihla co nejvíce aona by snad obrazila, ale u banánovníku to asi nelze. odstřihla jsem všechny listy a dala pryč, byla na nich na stoncích plíseň, nechala jsem ten jeden nový list, co stejně neroste.

Máte někdo podobnou zkušenost nebo radu, jak banánovník zachránit?

host - 230.216 (?), 15.10.2010 16:14

Musite se zbavit te plisne, pokud neni pozde . Nevim, jestli osprchovani korenu bude stacit. Umejte list (alkoholem) a namocte koreny asi tak na 1/2 hodiny do nejakeho chemickeho prostredku co zabiji fungus. Treba to pomuze. Pak ho presadte do sterilizovane pudy.  No nevim jestli se da zachranit. Ja bych mela obavy, ze ta plisen muze nakazit i dalsi kvetiny a asi bych banan hned vyhodila.  Kozicka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz