Okrasná mandarinka

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 64.231 (?)
29.12.2008 22:21

Dvouletá mandarinka v květináči a v našich klimatických podmínkách - pokud mluvíte o plodech v množném čísle, tak jste ji asi přetížila. "Plody" snesou až starší stromky ve skleníku. Vzhledem k tomu, že ani nepíšete o jakou odrůdu a podnož (+zeminu, vodu...) se jedná, je těžké říct více. Pokud je podnoží mrazuvzdorná trifoliáta, je vždy nutné chladné zimování. Řešením je v zimě co nejvíce světla a snížení teploty a zálivky na minimum. Tedy jižní okno a +5 st.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 109.108 (?), 29.12.2008 16:34, zobrazeno: 7080x

Prosím o radu.Mám 2. rok mandarinku, v létě byla na terase a krásně kvetla, pak nasadila plody.Když se ochladilo, přenesla jsem ji domů na místo, kde byla do doby letnění.Plody jí začínají opadávat, taktéž listy, které jsou žlutozelené.Škůdce jsem neviděla.Co mám udělat pro opětnou krásu?

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 64.231 (?), 29.12.2008 22:21

Dvouletá mandarinka v květináči a v našich klimatických podmínkách - pokud mluvíte o plodech v množném čísle, tak jste ji asi přetížila. "Plody" snesou až starší stromky ve skleníku. Vzhledem k tomu, že ani nepíšete o jakou odrůdu a podnož (+zeminu, vodu...) se jedná, je těžké říct více. Pokud je podnoží mrazuvzdorná trifoliáta, je vždy nutné chladné zimování. Řešením je v zimě co nejvíce světla a snížení teploty a zálivky na minimum. Tedy jižní okno a +5 st.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz