Nezakrslý druh banánovíku

host - 117.119 (?)
3.5.2010 10:11

Musa basjoo, Ensete ventricosum, Ensete glaucum, Musa paradisisaca a ne všechny dwarf cavendishi jsou zrovna malé, ale u nás se těžko schání ty větší kultivary.

Stačí si zadat tuty druhy do českých vyhledávačů a jsem si jis, t že vám vyjede několik firem které je prodávají. Mohu rovnou vyjádřiv i svůj názor a říkám, že tyto firmy prodávají banánovníky neuvěřitelně předražené, bohužel je to jediná možnost jak si ho laik může obstarat a firmy si díky tomu pěkně namastí kapsy.

Dále bych upozornil, že existuje několik stovek kultivarů banánovníků, ale u nás se prodává snad jen 10 druhů. Ty pravé lahůdky se dají obědnat ze zahraníčí nebo i z jiných kontinentů. Ale nutno podoknout, že jsme pořád Česká republika, takže pěstovat stovky druhů banánovníků venku je celodenní koníček, pokud tedy někdo nemá skleník o rozměrech tomu odpovídajících.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 203.11 (?), 1.5.2010 9:43, zobrazeno: 6136x

Dobrý den.

Sháním nějaký nezakrslý druh banánovníku a jelikož se to všude hemží jen dwarf cavendishem a podobnými zakrslinami, nevím si zrovna rady...

Potřeboval byh vědět nezakrslé druhy, které se dají u nás sehnat, popřípadě kde se dají sehnat.

Díky za rady

host - 117.119 (?), 3.5.2010 10:11

Musa basjoo, Ensete ventricosum, Ensete glaucum, Musa paradisisaca a ne všechny dwarf cavendishi jsou zrovna malé, ale u nás se těžko schání ty větší kultivary.

Stačí si zadat tuty druhy do českých vyhledávačů a jsem si jis, t že vám vyjede několik firem které je prodávají. Mohu rovnou vyjádřiv i svůj názor a říkám, že tyto firmy prodávají banánovníky neuvěřitelně předražené, bohužel je to jediná možnost jak si ho laik může obstarat a firmy si díky tomu pěkně namastí kapsy.

Dále bych upozornil, že existuje několik stovek kultivarů banánovníků, ale u nás se prodává snad jen 10 druhů. Ty pravé lahůdky se dají obědnat ze zahraníčí nebo i z jiných kontinentů. Ale nutno podoknout, že jsme pořád Česká republika, takže pěstovat stovky druhů banánovníků venku je celodenní koníček, pokud tedy někdo nemá skleník o rozměrech tomu odpovídajících.

host - 200.1 (?), 24.1.2011 18:42
Ensete glaucum Mimochodem, na tento druh jsem nedávno narazil a hodně se mi zalíbil, ale někde jsem četl, že se množí pouze semeny, nikoliv jako ostatni banánovníky nově vyrašenými rostlinami z mateční rostliny. Je to pravda? Má někdo s tímto druhem zkušenosti? Prozradil by jak nejlépe o něj pečovat, co ne/snese apod.? Děkuji.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz