Dobrý den. I přesto, že se dočítám, že minikiwi nemá prakticky žádného škůdce, mně na celé roztlině zbylo 5% celých listů, zbytek sežral nějaký škůdce, vypadá to na housenku. Bohužel žádnou nemohu najít :-(Má někdo zkušenost, radu? Děkuji
Může to být Lalokonosec rýhovaný, vykusuje listy ale hlavně napadá kořeny, mě se tady objevil právě v době, když jsem si pořídila kiwi, bojuju s ním stále.
Dobry den, meli jsme s mladym kiwi ten samy problem a neprisli na to jestli jsou to housenky, mravenci ani cokoliv jineho. Postrikali jsme ho pripravkem proti savemu hmyzu a je klid. Ale ten prvni rok jsme mysleli ze ho nezbylo z nej skoro nic. Na jare ale krasne obrazil a kdyz se obejvily prvni ozrane listky zase jsme aplikovali postrik. Ted po trech letech uz neni potreba strikat, kiwi je krasne bujne a roste jako blazen.Nevzdavejte to, az rostlina zesili poradi si a nejaky ozrany listek uz ji nerozhazi. Tak at vam to pekne roste
Taky to můžou dělat slimáci.Já je mám vysbírané a pečlivě kontroluji večer i v dešti, na kompostě a likviduji. Ted už na vysbíráníé začne být pozdě, už mohou mít nakladená vajíčka a kupku vajíček, když náhodou někde se objeví, tak likviduji opatrně každé vajíčko.