Jarné množenie kiwi

host - 83.103 (?)
13.3.2011 21:58
dobry den, nepisete, ake kivi chcete zakorenit -chlpate(velkoplode, A. chinensis alebo deliciosa) alebo drobnoplode (arguta, kolomikta). velkoplode zakorenuje tazko a dlho, drobnoplode druhy o nieco lepsie.ja by som rezky daval do lahkeho substratu a drzal ich pri nizsej teplote, nech sa vytvori dobry kalus a az po nejakej dlhsej dobe by som dal na teplejsie miesto. netreba to nechat hned vyhuknut... so stepenim skusenosti nemam, ale co hovori internet? viem, ze sa kiwi ockuje, na jar...
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 92.61 (?), 12.3.2011 23:43, zobrazeno: 9307x

Mám už mesiac narezané odrezky kiwi z overeného kra a rád by som ho rozmnožil.  Niektoré mám aj v pohári s trochou vody. Poradte, v akej teplote najlepšie zakoreňuje, lebo ako ho zaočkovať do prútov nerodiaceho kiwi a kedy.

host - 83.103 (?), 13.3.2011 21:58
dobry den, nepisete, ake kivi chcete zakorenit -chlpate(velkoplode, A. chinensis alebo deliciosa) alebo drobnoplode (arguta, kolomikta). velkoplode zakorenuje tazko a dlho, drobnoplode druhy o nieco lepsie.ja by som rezky daval do lahkeho substratu a drzal ich pri nizsej teplote, nech sa vytvori dobry kalus a az po nejakej dlhsej dobe by som dal na teplejsie miesto. netreba to nechat hned vyhuknut... so stepenim skusenosti nemam, ale co hovori internet? viem, ze sa kiwi ockuje, na jar...

host - 92.61 (?), 14.3.2011 22:10

Mám veľkoplodé kiwi, preto asi bude lepšie ho štepiť ako vinič alebo očkovať. Neviem však či už teraz alebo o mesiac. Poradte, ak máte skúsenosti.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz