máme na zahradě kdouloň čtyři metry vysokou, loni sázenou. Ráda bych se zeptala, jak se u ní provádí řez, nějak jsem ani nenašla, jaké výšky dorůstá, jestli je možné ji udržovat v rozumné výšce apod.
4 m vysoká kdoule, pokud byla koupená v zahradnictví, musela stát pár korun, to by měli prodávající poradit se vším všudy.To už je dospělý strom se kterým by se nemuselo nic dělat? pH
Nevím, proč se máte omlouvat, ale z původního dotazu nebylo jasné, že jste zahradu koupila i s tou kdoulí.Pokud dobře roste, není třeba příliš mnoho ošetřovat, roste pomaleji, než hrušeň a má podobné nároky, ale je trochu teplomilnější. pH
Máme doma kdouli, keř. Vyrostla z podnože hrušně, kterou rouboval můj táta na odkopek u velkých kdoulí. Neděláme s ní žádné mimořádnosti, občas sestřihnout, pohnojit současně s okolními záhony. Na jaře krásně kvete, kdoule zpracovávám. Asi tak. Brno, Elena.
S listy jsem žádný problém nepoorovala. Záhon z jedné strany jsem vápnila v loňském roce, žádná změna, z druhé strany má mulčovací kůru výsadba kolem plotu. Až do loňského roku rostla asi 6 let pod velkým ořešákem a na rozdíl od ostatních rostlin a stromků to zvládala dobře. Mně se jeví jako velmi nenáročná. Možná také proto, že má tvar keře. Elena
dekuji Eleno, pujdu na podzim do ni, hlavne jak jsem psal neni to jen ovoce, nybrz i esteticky hodnotny ker, ted uz nic nebrani, abych ji vysadil, diky