Co začít pěstovat?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 99.88 (?), 24.12.2011 8:45
Pokud chcete plody, tak rozhodně roubované citrusy - v Baumaxu a spol. asi ani jiné nemají, v internetových zahradnictvích se dá koupit leccos.
Bude to ale opravdu chtít chladné zimování.
Co se konkrétních druhý týká, tak spousta citrusů je jen okrasných a uvažujete-li o konzumaci, musíte tyto vyřadit, asi bych vybral citroník (nikoli Meyerův, ten je náročný na pěstování), možná mandarinku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.121 (?), 24.12.2011 14:02
O konzumaci mi vyloženě nejde, stačí, když budou k vidění jednou za čas nějaké ty plody. Zejména pro motivaci, konzumace chutných vlastně vypěstovaných plodů by byla pouze třešničkou na dortu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.243 (?), 25.12.2011 15:39
"Pokud chcete plody, tak rozhodně roubované citrusy - v Baumaxu a spol. asi ani jiné nemají." Pamätám si, keď sme pred viacerými rokmi kúpili v Baumaxe mladú rastlinku mandarinky obsypanú plodmi. Že by semenáče mandariniek tak skoro rodili? Paľo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.163 (?), 24.12.2011 9:14
Nevím odkud jste, ale v zahradnictví ve Velkém Oseku ing.Bajer má širokou sbírku citrusů všech možných druhů a odrůd, jeho syn se tím zabývá jako koníček. Ten by vám poradil ohledně odrůd, myslím, že v sortimentu citrusů, pomerančů a mandarinek patří ke špičce u nás, je do toho velký fanda.Ceny jsou velmi přijatelné, za více než 60 cm roubovanou mandarinku, která v létě už kvetla, jsem dala 150 Kč.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.121 (?), 24.12.2011 9:49
Jsem z Brna, což je celkem daleko, zkusím zapátrat a snad něco seženu, každopádně díky moc všem za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.27 (?), 24.12.2011 23:38
Koukněte na citrusáři Brno, mívají pravidelná setkání, pěstují nepřeberné množství, rádi poradí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.121 (?), 28.12.2011 11:41
Děkuji za radu, také jsem se na tyto odrůdy díval. V obchodech jako bau... aspol. mají obvykle fukusha kumquat, což jak jsem hledal by měla být fortunella obovata. Problém je v tom, že je velmi podobný calamondinu (alespoň mě to tak přijde) a bojím se toho, že to budou mít špatně označené. Jak bych mohl snadno tyto dvě rostliny rozeznat? Jelikož sestra už calamondin má a nerad bych měl tytéž dvě rostliny, radši bych zkusil ten kumkvat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.121 (?), 28.12.2011 11:49
Ještě bych dodal, že nákup v baumaxu, bauhausu, hornbachu a podobných obchodech beru jako poslední možnost, nejprve mám v plánu začátkem jara objet některá zahradnictví, kde by to mohli mít a podobně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |