Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, jsem rád za toto téma.

Každopádně je to dost tvrdý oříšek! Mohl bych vás odbýt s tím, že se jedná o nějaký kulitvar Cavendishe, ale já vím, že tomu tak není.

Cavendishe v genech má, tomu naznačují ty skvrny, ale ovšem tvar skvrn je už přinejmenším vzácný. Ukazuje to na spoustu možných kultivarů, výběr zužují červené okraje řapíků, ale pořád se může jednat o desítky možná stovky kultivarů. Pomohl záběr na kmínek, hlavně jakou má barvu. Jestli zelenou, tak to výběr moc nezuží. Jestli bude do hnědo červena, tak by tu bylo pár zástupců.

Zajímal by mě původ banánovníku. Je totiž podobný Grand nain, to je kultivar který se používá na plantážích, má totiž plodenstvý až 60 kg. Ovšem nemá takhle zvláštní skvrny.

Přiklánil bych se dokonce ke kultivaru FHIA, banánovníky s tímto označením, se záměrně šlechtí a kříží za účelem zlepšení jejich vlastností (odolnost, plodnost...). Ale u nás se tyto banánovníky, nedají prakticky sehnat.

Každopádně všechny mají v genech toho Cavendishe, pěstování tohoto rodu je prakticky stejné.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika