Uhynulá slepice

host - 102.229 (?)
15.4.2019 10:21

Zdravím, ta slepice určitě uhynula v důsledku vytlačení konečníku nebo kloaky, o otravu nebo nemoc nešlo. Už jsem jí stejně vyhodil, takže o to maso nejde, spíš jen o princip, pokud zvíře uhyne např. nějakým úrazem, zakousne ji sousedův pes atd. tak jestli se dá konzumovat.  Samozřejmně kdyby mi uhynul kus, který by zjevně neměl důvod uhynout, tak bych to neriskoval...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 102.229 (?), 12.4.2019 12:41, zobrazeno: 9935x

Dobrý den,

našel jsem včera uhynulou slepici v kurníku, po prohlídce jsem zjistil, že měla vyhřezlý konečník, cca 3 cm venku (nebo kloaka, nevím, nejsem odborník) zřejmě to byl důvod úhynu. Dá se tomu nějak předejít? Dá se takováto uhynulá slepice konzumovat - pravděpodobně byla jinak zdravá, dva dny předtím určitě snášela.

Děkuji za info,

Honza

host - 157.239 (?), 12.4.2019 16:57

Honzo, na konzum uhynulého zvířete raději zapomeňte! Mohla uhynout i v důsledku otravy nebo nákazy-jsou i takové, které mohou způsobit velké potíže lidem!! Raději dbejte na co největší čistotu chovu i sebe samého... SPCH. P.S.: Žádám správce, aby zabránil prodlení-může jít o zdraví zvířat a lidí.

host - 148.5 (?), 13.4.2019 11:48

Tak syrovou ji nejspíš pán konzumovat nebudewink No, chcíplou slepici, bych nanejvíš uvařila psovi, v dnešní době snad nouzí nikdo netrpí, aby musel jíst uhynulá zvířata a rostla by mi v huběcheeky

host - 102.229 (?), 15.4.2019 10:21

Zdravím, ta slepice určitě uhynula v důsledku vytlačení konečníku nebo kloaky, o otravu nebo nemoc nešlo. Už jsem jí stejně vyhodil, takže o to maso nejde, spíš jen o princip, pokud zvíře uhyne např. nějakým úrazem, zakousne ji sousedův pes atd. tak jestli se dá konzumovat.  Samozřejmně kdyby mi uhynul kus, který by zjevně neměl důvod uhynout, tak bych to neriskoval...

host - 148.5 (?), 15.4.2019 10:39

Musíte ji ale vykrvit, takže záleží na tom, kdy ji najdete. Pokud ji zakousne pes a hned ji podříznete, tak je to jistě bez problémů. Ale můj pes(bohužel) pocuchal slepici sousedům, tak jsem ji hned vzala, šla se omluvit a řekla, co se stalo. Dávala hlavu na stranu, byla kouslá za krk, ale nevím, jak moc. Soused pak řekl, že ji hned zabil a vyhodil. Tak jsem se divila proč, že mohli udělat slepici na paprice třebawink nebo ji minimálně uvařit svému psu. Ten prý je na granulích a oni by to nejedli ani náhodou. Jsem se divila proč, můj pes není žádný s prominutím špinavý vořech, ale normálně proočkovaný opečovávaný pes. Samozřejmě jsem slepici zaplatila.

host - 157.239 (?), 15.4.2019 14:57

Možná by stálo za to, zjistit příčinu výhřezu kloaky- pouhé snesení dvojvajíčka většinou nekončí fatálně. Starší, ztučnělé slepice tímto trpívají více, stejně tak stresovaná, skrytým úrazem postižená a proháněná zvířata mají tyto problémy... SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz