Slepice napadly malé kuře - díra ve voleti
|
|
 |
 |
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář (362) - 134.151 (?) 17.8.2015 0:36
Máte pravdu můj milý S.P.Ch. .
Já už jsem moc zaujatá těmi "správnými" postupy, až zapomínám, že v nouzi se dá taková situace zvládnout i s prostředky které jsou doma a je fakt, že mi ani nedošlo, že pro tak malé kuře, jsou i výpary z běžného konzumního alkoholu dostatečným uspávadlem . Jednak alkohol téměř nepiji a za další, když potřebovala "umrtvit" bolavý zub, tak to běžné z obchodu nefungovalo, ale domácí slivovice zabrala hned .
Pro tazatelku... jsem moc ráda, že jste situaci zvládla a postavila jste se k tomu čelem . Na příště už máte zkušenost a S.P.Ch. Vám dal cenné rady jak to příště zvládnout pro kuřátka i jejich slepičí maminku lépe. Budu ráda, když zase napíšete jak se kuřátku daří a ještě jedna maličkost ode mně, pokuste se hlídat stav volátka, zda nedochází k infekci, tedy hlavně podmínky pro život .
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.125 (?), 16.8.2015 14:08
Zatím ano, k úrazu došlo nejspíše kvůli neznalosti - jedná se o naše první kuřátka a nechali jsme je spolu s ostatníma slepicema jelikož byla pouze 3 tak jsme čekali že si je kvočna ohlídá a ona je včera přesto že měla pouze 2 dny vyvedla ven z kurníku a tam na jedno z nich zaůtočily slepice
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 16.8.2015 18:34
Zdravím, ostatní slepice vnímají kvočnu s kuřaty většinou jako konkurenci stran krmiva, prostoru i lidské pozornosti. K menším třenicím dochází, pokud je chovný prostor větší než malý . I tak máte zkušenost pro příště-ta však bolí kuře na tělíčku, kvočnu a Vás na srdíčku ...Domácí líhnutí-pod živou kvočnou- je vhodné provádět odděleně mimo základní fabriku , byť v těsné blízkosti. To z důvodu klidu v hejnu, nastávající matky, hygieny násadových vajec a v neposlední řadě v zájmu PŘEŽITÍ miminek. Kvočna, která není při sezení oddělená, musí čelit vyrušování od dalších pipek-jsou žárlivé, zvědavé, rády by participovaly na výsledku, snaží se přidat kukačku -tzn., že dochází k bitkám, rozbíjení vajec, znečištění těch s pevnou skořápkou s následným průnikem chorob-úhynu ZÁRODKŮ!...Prostě všechno nalevačku . Novopečená mamka bývá po nadlidském výkonu velmi vyčerpaná, streslá-a má hned čelit Líticím ? Bolavá, hladová, žíznivá... kde je radost z dětiček? Píšete, že kuřátka měla pouze 2 dny a matka je vyvedla ven z kurníka-na tom opravdu není nic divného, je to zcela normální. Ten marodek může-mimo základní závažné zranění pojít dříve na žízeň, než na hlad-ani jedno není větší výhra. S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.130 (?), 16.8.2015 21:30
Zdravím všechny. Mám zrovna kuřáko, jen jedno, kvůli dětem. Kvočna seděla na vejci s ostatními v kurníku, ale zabránila jsem vstupu zvědavců k matce. Kuře má nyní 12 dní. Máma je s kuřetem s ostatními, ale prvních byly pár dní ve velké kleci, 1,5x1,5, kam ostatní nemohly. Aby si zvykly. Nyní je slepice volně, ale sama se drží od ostatních dál. Jsou na prostoru 600m2. Jen ráno 2 hoďky a večer ji zavírám do klece, aby se malé pořádně najedlo. Má to už naučené a sama zamíří s prckem do klece, když vidí, že tam nesu jídlo. Protože jinak červíky nebo strouhané vejce sežerou velký a malej stihne jen pár kousků. Spí v zabezpečené kukani v kurníku. Neviděla jsem jedinou slepici, že by po něm šla. Má to výhodu, že kuře normálně přijmou. Ale moje holky jsou velmi mírné a přátelské. Nikdy se mi nesalo, že by jiný rok šly po kuřatech.
To kuřáko bych asi netrápila. Šít sama drobný otvor je šílenost, musíte zašít zvlášť vole, zvlášť kůži...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář (362) - 134.151 (?), 17.8.2015 0:36
Máte pravdu můj milý S.P.Ch. .
Já už jsem moc zaujatá těmi "správnými" postupy, až zapomínám, že v nouzi se dá taková situace zvládnout i s prostředky které jsou doma a je fakt, že mi ani nedošlo, že pro tak malé kuře, jsou i výpary z běžného konzumního alkoholu dostatečným uspávadlem . Jednak alkohol téměř nepiji a za další, když potřebovala "umrtvit" bolavý zub, tak to běžné z obchodu nefungovalo, ale domácí slivovice zabrala hned .
Pro tazatelku... jsem moc ráda, že jste situaci zvládla a postavila jste se k tomu čelem . Na příště už máte zkušenost a S.P.Ch. Vám dal cenné rady jak to příště zvládnout pro kuřátka i jejich slepičí maminku lépe. Budu ráda, když zase napíšete jak se kuřátku daří a ještě jedna maličkost ode mně, pokuste se hlídat stav volátka, zda nedochází k infekci, tedy hlavně podmínky pro život .
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|