Slepice hybridy a kohout

host - 157.239 (?)
26.2.2016 11:11

Já jsem drůbežář od kolébky, kokrhání kohouta vnímám jako libý zpěvwink. Je mi ale jasné, že je spousta těch, kteří to maj naopakfrown. Jedinec by dopřál slepičkám kohouta-ten samý se ošívá, když má potom přidat halíře-páč se cena vajíčka musí o cosi navýšitcrying. Etika dostane vždy na p.delcheeky-buď strádají pipeny, nebo mlsáme OPLODNĚNÁ vajicaangry! Si vyberte... S.P.,Ch.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 132.254 (?), 25.5.2014 10:46, zobrazeno: 15438x

Prosím zkušené chovatele o názor. Je potřeba k nosným slepicím hybridům pořizovat kohouta i v případě, že neplánujeme nechávat slepice sedět na vejcích? Několik známých nám radí, ať si ho pořídíme, že prý slepice pak lépe nesou. Myslíme, že je to blbost.  Děkuji za názory.

host - 234.228 (?), 25.5.2014 11:25

Přesně tak, je to blbost. Kdyby to mělo nějaký vliv na snášku, jistě by světoví šlechtitelé nosných hybridů dávno tato doporučení vydali a do hal slepic na podestýlce doporučili umisťovat i kohouty (?!) V.L.

host - 213.242 (?), 26.2.2016 9:42

No kohout je potřeba každopádně!!! už kvůli psychycký pohodě slepice, je to jako u lidí, ženská bez chlapa taky podrážděná ,  a šťastná slepice polovina úspěchu  smiley, ta její pohoda v osobním životě se odráží i v kvalitě vajíček, je to jiná rovina úhlu phledu na přírodu kterou ještě nikdo nedocenil, na vy chce přeci mít šťastný slepičky a nežádný zakomplexovaný feministky. smiley.Tak to příroda zařídila pro všechny a když něco v životě chybí tak se to dřív nebo později odrazí v pracovním a osobním životě a stejný to je u slepic a kdo tvrdí, že ne tak nemluví pravdu.

host - 157.239 (?), 26.2.2016 11:11

Já jsem drůbežář od kolébky, kokrhání kohouta vnímám jako libý zpěvwink. Je mi ale jasné, že je spousta těch, kteří to maj naopakfrown. Jedinec by dopřál slepičkám kohouta-ten samý se ošívá, když má potom přidat halíře-páč se cena vajíčka musí o cosi navýšitcrying. Etika dostane vždy na p.delcheeky-buď strádají pipeny, nebo mlsáme OPLODNĚNÁ vajicaangry! Si vyberte... S.P.,Ch.

host - 44.109 (?), 31.3.2016 0:32

Souhlas, a skutečně, kohouta v chovu zejména "hybridek"  opravdu není zapotřebí. Snášku ani kvalitu vajec nezvýší.  Chovám slepice od dětství. Kohouta je zapotřebí jedině v plemenném chovu, někdy je tam dokonce třeba kohoutů víc. A ještě jednoho do zásoby, kdybychom o některého přišli. 

Juraj Kafka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025