Slepice a slunečnice
|
|
 |
 |
host - 209.51 (?) 3.11.2010 15:20
Já vám tedy nepomůžu, moje slepice žerou bez problémů jak kukuřici (tu si samy vyzobávají z klasů), tak slunečnici a to celou. Z hladu to není, mají neustále k dispozici pšenici i vařené brambory se směsí šrotů pro nosnice. Možná je to u vašich nezvyk? Fakt je, že jsem jim dávala klasy kukuřice už když byla ještě mléčná, tak se na ni asi naučily. A ty slunečnice vlastně nevím, mám letos nové hejno, polovina právě začíná nést, a u nich jsem slunečnici ještě nezkoušela. Obecně se radí při přepeřování vydatější krmení, víc bílkovin a tuků, aby se proces urychlil. Sama kupuji část kuřic v pozdním létě nebo na podzim, podle stáří, aby začaly nést právě teď. AlenaD.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 108.82 (?), 1.11.2010 15:39, zobrazeno: 39630x
Dobrý den, ohledně krmení slepic při přepeřování, které právě u mých slepic probíhá, jsem si pročítala netu různé diskuze. Zaujalo mě, že dost rad a navrhovaných způsobů krmení v době přepeřování, se týkalo krmení slunečnicovými semínky a kukuřičnými zrny. Slepice prý rychleji obrostou novým peřím?
Pokouším se proto už víc jak týden slepicím slunečnicová semínka a kukuřičná zrna do krmení přidávat . Nechtějí ani slunečnice, ani kukuřici. Vyzobou pouze pšenici a hotovo. Slunečnice a kukuřice se ani netknou. Máte prosím někdo s podáváním slunečnicových semínek a kukuřičných zrn při přepeřování zkušenost? Je potřebné semena slunečnic a kukuřičná zrna předem rozdrtit? Malinkatí ptáčkové s malinkatými zobáčky slunečnicová semínka rozlousknou jako nic a slepice s velikými zobáky ne? Předem děkuji za názory a zkušenosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 201.101 (?), 1.11.2010 18:13
Dobrý den, se slunečnicí zkušenost nemám, ale jestli Vás to uklidní, tak moje slepice se kukuřice také ani nedotknou... Kukuřičný šrot je ovšem něco jiného, ten mizí spolehlivě, ale krmím s ním normálně, takže přepeřování s kukuřicí a bez ní nemohu srovnat. Mějte se pěkně, Lucka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 252.228 (?), 1.11.2010 21:57
Děkuji za info a vlastní zkušenost, paní Lucko. Kukuřičný šrot jsem slepicím také dávala, ale jen v průběhu loňské zimy, po odtání sněhu a po nástupu jara už ne. Bylo to přesně tak jak píšete, spolehlivě ho vyzobaly i s brambory, které jsem jim tímto šrotem sypala.
Ke kukuřičnému šrotu se tedy zase vrátím. Jsem zvědavá, zda jim to při přepeřování nějak znatelně pomůže, nebo ne. Ale jak na to s těmi slunečnicovými semínky, ta se asi nešrotují, věděl by snad někdo?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.51 (?), 3.11.2010 15:20
Já vám tedy nepomůžu, moje slepice žerou bez problémů jak kukuřici (tu si samy vyzobávají z klasů), tak slunečnici a to celou. Z hladu to není, mají neustále k dispozici pšenici i vařené brambory se směsí šrotů pro nosnice. Možná je to u vašich nezvyk? Fakt je, že jsem jim dávala klasy kukuřice už když byla ještě mléčná, tak se na ni asi naučily. A ty slunečnice vlastně nevím, mám letos nové hejno, polovina právě začíná nést, a u nich jsem slunečnici ještě nezkoušela. Obecně se radí při přepeřování vydatější krmení, víc bílkovin a tuků, aby se proces urychlil. Sama kupuji část kuřic v pozdním létě nebo na podzim, podle stáří, aby začaly nést právě teď. AlenaD.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.250 (?), 27.12.2010 14:19
dobrý den, je to o zvyku, slunečnice a kukuřice jsou trochu velké a obilí je malé a kulaté, žito slepice také nechá a prvně vyklove pšenici, ale když nic jiného nemá vezme za vděk i to žito a nakonec i tu kukuřici a slunečnici, určitě znáte tu pohádku o kohoutkovi a slepičce, jak kohoutovi uvízl hrášek, protože byl větší, ale nemějte strach se zadávením slepic, musí si holt zvyknout a pak budou chtít jen kukuřici, zkusil bych vysadit tu pšenici a oni si rychleji zvyknou, pokud ovšem máte standartní velikost slepic, slepice nemájí mít pouze vařící jídlo a pití
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 29.12.2010 21:50
Když mají kukuřičný šrot nebo kukuřici, mají žlutší žloutky ;-)) Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.88 (?), 29.12.2010 23:04
Naše slepice vyzobávaly i kukuřičné klasy, které zcela nevyžrali krílíci a ještě ke všemu je pěkně prochcali. A chutnalo jim to. Dávali jsme jim i sojové pokrutiny v kastrólu, sice to mizelo pomalu, ale přeci. Vajíčka nikdy nebyla tak... oranžová.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|