Rýma u slepice?

host - 16.163 (?)
18.4.2012 20:24

Slepici by asi bylo vhodné ukončit trápení, než ji léčit čajem proti nachlazení. POdle popsaných příznaků bude zřejmě na vině zánět ve voleti, který mohl vzniknout v důsledku kvasícího nevhodného krmiva, eventuelně cizího tělěsa, které způsobilo zranění. Když by jste se opravdu chtěla zabývat léčbou, je nutno závadný obsah z volete evakuovat a následně vole dezinfikovat nebo ošetřit slabou dávkou antibiotika. Obsah volete se dá vybrat malým řezem -1-2 cm, tímto pak injekční stříkačkou propláchnout a jedním stehem zase uzavřít. Do zhojení podávat dietní stravu (zvlhčenou směs pro nosnice). Pokud je zákrok proveden včas, malá ranka se bez problému zhojí, slepice má vynikající imunitní systém.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
zo.ra - (1) - 148.237 (?), 16.4.2012 7:37, zobrazeno: 16577x

dobrý den, slepice nám už týden sedí v kurníku.tak jsem ji sla zkontrolovat... chrčela jak kávovar..sem tam, ale má zduřelé vole posazené nakřivo a ze zobáku ji teče hlen, ale velice naředěný, spíš hustější voda.nozdry má čisté, ve tváři nateklá není, má průjem.říkala jsem si, že má nějakou těžší formu nachlazení, rýmu... ale dnes jak jsem viděla to vole už jsi nejsem tak jistá..ale třeba ho má "jen" plné hlenu.četla jsem, že antibiotika nezabírájí..jen Pulmotil ac, ale za balení 3tisíce nedám.nemáte někdo radu, co by jí mohlo být a jak na to?třeba i babská rada..jak se říká?dala jsem ji ted echinaceové kapky a zkusím koupit čaj na nachlazení.poradte prosím.

host - 16.163 (?), 18.4.2012 20:24

Slepici by asi bylo vhodné ukončit trápení, než ji léčit čajem proti nachlazení. POdle popsaných příznaků bude zřejmě na vině zánět ve voleti, který mohl vzniknout v důsledku kvasícího nevhodného krmiva, eventuelně cizího tělěsa, které způsobilo zranění. Když by jste se opravdu chtěla zabývat léčbou, je nutno závadný obsah z volete evakuovat a následně vole dezinfikovat nebo ošetřit slabou dávkou antibiotika. Obsah volete se dá vybrat malým řezem -1-2 cm, tímto pak injekční stříkačkou propláchnout a jedním stehem zase uzavřít. Do zhojení podávat dietní stravu (zvlhčenou směs pro nosnice). Pokud je zákrok proveden včas, malá ranka se bez problému zhojí, slepice má vynikající imunitní systém.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz