Pohlaví u kuřat?



host - 64.242 (?)
22.3.2012 19:48

ano je to rozeznání japonskou kloakální metodou, která je popsána v literatůře, ale schopnost to ovládat na 99% trvá naučit tři čtyři roky..tato medoda se dá určit do třetího dne stáří, pak se čípek v kloace kohoutků zatáhne a je k nerozeznání od slepiček... další metoda je u některých druhů zbarvením, nebo jak popisuje další příspěvek podle hřebínků po několika dnech, ale to už je na utracení nechtěných kohoutků škoda... já obětuji několik kg krmení a svazových kroužků navíc a dám kohoutkům šanci aspoň do jateční hmotnosti, nebo některé vybírám na další chov

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 22.157 (?), 22.3.2012 18:33, zobrazeno: 44679x

Dobrý den, dá se rozeznat pohlaví u 1 - 3 denních kuřat? Kdysi maminka kupovala "sexovaná" kuřata a skutečně to byly všechno slepičky, tenkrát mě to jako malou holku překvapilo jak to u jednodenních kuřátek dovedou rozeznat.

Děkuji Iva

   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 22.3.2012 19:00

Babička to rozeznávala podle hřebínku, kohouti ho mají větší nebo delší, podle druhu, jinak se to bezpečně dá až tak po měsíci, dvou

   
host - 64.242 (?), 22.3.2012 19:48

ano je to rozeznání japonskou kloakální metodou, která je popsána v literatůře, ale schopnost to ovládat na 99% trvá naučit tři čtyři roky..tato medoda se dá určit do třetího dne stáří, pak se čípek v kloace kohoutků zatáhne a je k nerozeznání od slepiček... další metoda je u některých druhů zbarvením, nebo jak popisuje další příspěvek podle hřebínků po několika dnech, ale to už je na utracení nechtěných kohoutků škoda... já obětuji několik kg krmení a svazových kroužků navíc a dám kohoutkům šanci aspoň do jateční hmotnosti, nebo některé vybírám na další chov

      
host - 226.194 (?), 23.3.2012 18:20

Jasné, u lehkých hřebenatých plemen (vlašky, leghornky, minorky) jde podle hřebene poznat kohotky po 5 týdnech stáří.

Jinak u jednodenních kuřat se dělá ta japonská kloakální metoda, chce to asi jako všechno zapracování a dobré oči.

Taky kohouty nechávám až na zabití, sice nejsou kulatí jako z marketu brojlerová kuřata, ale maso mají chutné a dýl vydrží v žaludku.

Juraj Kafka

         
host - 143.7 (?), 20.12.2018 22:01

Máte naprostou pravdu. Na přípravu kuchařských specialit jsou pravě tito kohouti nejlepší (lepší než brojleři). V kulinářství je maso těchto kohoutů považováno za nejlepší.

B.Durych

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika