Nemocná chodidla slepic



host - 177.14 (?)
15.8.2019 9:56

Jde o otlak na noze (kuří oko), nejednoduší léčba je každý den promazávat nohy sádlem a časem to samo odpadne - vlastní zkušenost.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 215.4 (?), 4.1.2017 11:21

Měla jsem obdobný problém-veterinář sdělil, že to je pobytem ptáků chovaných na tvrdé podlaze nebo dvorku - tudíž žádný beton, ale slaměnou, lépe sennou podestýlku - a hlavně měnit!!! a pustit je hrabat.Ptáci jsou chovaní ve velkochovech na pilinách. Při pobytu na nezvyklém tvrdém povrchu si "prošoupají podrážky" Tato zátěž je genetická - dlouhodobě provozování chovu v halách - slepice pak ve snášírně sedí a žere bez potřeby hrabat.. Jinak jsme provedli pouze po dezinfekci řez obyčejnou žiletkou, vyjmutí kuřího oka a následné zašití obyč. jehlou a nití. já ze soucitu dala i obvaz. Druhý den obvaz dolů a zkontrolovat stehy. Po týdnu vyjmout. Slepice prý nemají tak citlivé nožky jako my, tak že je to prý nebolí. Všechny se uzdravily - problém se neopakoval. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 240.228 (?), 4.1.2017 22:35

Asi se zeptám blbě, ale to jste opravdu měla slepice na betonu? indecision To někdo má? Slepice je přeci pták hrabavý...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 169.254 (?), 19.6.2018 14:25

Dobrý den, tento týden jsem to opět po nějakém čase zjistil také u svých slepic. Jsou to opravdu bradavice... váleček cca 4-5mm v průměru a cca7-8 mm dlouhý, zarostlý do běháku. Toto jsem zjistil cca před rokem po prohlednutí jedné slepičky, kterou jsem raději utratil, když již kvůli bolesti nemohla ani chodit, když mi veterinář tvrdil, že je to zánět po nějakém poranění chodila... ale ono prdlajs!  Některé si je zvládly z chodidla "vyklovat", tak jsem se rozhodl, že se je těm postiženým pokusím "vyndat" po mírném naříznutí kůže pinzetou. Není to určitě příjemné, ale jistě pro slepičku lepší než se s tím trápit dlouhodobě, nemluvě o tom, že na to může časem pojít, protože nebude schopná hrabat a chodit.  Ránu potom pár stehy zašiju, zavážu a na pár dnů dám slepičku "na samotku na suchou podestýlku, aby nemohla chytit do rány infekci. Druhá možnost je slepici zabít a "zbaštit". Kdo je má ale na snůšku, nikoiv na maso, tak se mu do zabíáení moc nechce již pro množství péče, kterou jim věnoval jenom než začaly snášet a pořizovací náklady také nejsou zanedbatelné 160-220 Kč. Podle mne by měla pomoci desinfekce kurníku, kukaní a hřádů chlorovým vápnem. Ale těm postiženým, co si to nevyklovou samy pomůže asi pouze "operace".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 169.254 (?), 19.6.2018 15:53

Toto onemocnění jsem si přitáhnul se 3-mi leghornkami z jednoho velkochovu kousek od Rychnova nad. Kněžnou. 2 ze 3 leghornek měly mezi prsty zrůžovělou silně zduřelou kůži. Protože jsem se s tím nikdy před tím nesetkal a nejsem příliž zkušený chovatel, domníval jsem se, že jde o nějakou "ozdobu" z předchozího šlechtění, ale bohužel se z toho vyklubaly tyto bradavice a vypadá to, že jsou silně přenosné, proto doporučuji oddělit již nakažené jedince a pravidelně ještě alespoň 2-3 měsíce po likvidaci slepic či onemocnění měnit výstelku hnízd čistit a vystříkávat alespoň - 1x týdně kurník, hnízda a hřády chlorovým vápnem, nebo jinou silnou desinfekcí, a po nastříkání nevpouštět slepice několik hodin do kurníku a před tím dobře vyvětrat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 167.90 (?), 17.9.2018 13:46

U jedné slepičky se mezi pařáty objevily boule, na jedné větší. Normálně hrabe i chodí. Prosím poraďte, co s tím. Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 169.253 (?), 6.11.2018 19:47

Dobrý den, podle toho, co se mi podařilo zjistit se jedná o projev nákazy papilomavirem, zkoušel jsem je nechat operovat a ta tělesa bradavic vindat, ale moc to nepomohlo. Tak jsem dal alespoň do průlezu do kurníku " Brouzdaliště "z tácu pod truhlík s rozpuštěným chlorovým vápnem, aby se nenakazily ostatní slepice. Možná, když se to chytne v záčátku, by mohly pomoci kapky CDS2... zabraly u rozjeté kokcidie dvou 14-denních kuřátek , kde jedno se již prakticky nemohlo ani hýbat a za 4 dny při užívání 1-2kapky 2-3x denně se již po 4 dnech výrazně zlepšilo.  Výroba CDS2 : Do malé skleněné nádobky dám asi 50 ml vody a do ní na hladinu dám opatrně plavat víčko od PET láhve. Do něho dám 10 kapech 25%-ního chloritanu sodného a potom 10 kapek 3.5% -ní HCL (kyseliny solné). Ingredience se dají sehnat a objednat po internetu. Víčko by mělo v ideálním případě plavat tesně pod víčkem (ale aby na ně netlačilo)), aby bylo v nádobce co nejméně vzduchu a hermeticky uzavřeme víko nádobky. V malém víčku od PETky se vyvíjí oxid chloričitý, který se potom rozpouští ve vodě vně víčka. Necháme reagovat klidně hodinu a více, potom nádobku otevřeme a opatrně... aby se nevylil zbylý obsah... vyndáme málé víčko od PET. Takto vznilý "roztok "...případně z úměrně změněného množství ingrediencí se dá použít buďto vnitřně... kapátkem do zobáčku nebo jako obklad na postižená chodidla (namočený tampón či kus látky připevněný nějakým obinadlem, ale slepice musí být uzavřena v nějakém menším prostoru na suché podestýlce V králíkárně, nějaké bedně či kleci s pítkem a suchým krmivemněkolik dní a každý den alespoň jednou tampon vyprat a znovu namočit a přiložit.. Roztok mírně páchne chlorem a v dobře uzavřené lahviče vydrží i měsíc. Před otevřením a upotřebením je dobré lahvičku protřepat, aby se z prostou nad hladinou opět oxid chloričitý vydifundovaný do něj rozpustil zpět do vody. Tento "přípravek" je dobrý třeba i k desinfekci líhně (vytřít namočeným hadříkem).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 157.239 (?), 6.11.2018 20:13

Nám stačí běžně dostupné savo...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 177.14 (?), 15.8.2019 9:56

Jde o otlak na noze (kuří oko), nejednoduší léčba je každý den promazávat nohy sádlem a časem to samo odpadne - vlastní zkušenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika