Nejake rady do zacatku?

host - 14.82 (?)
25.4.2014 10:24
vnitreek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 30.97 (?), 25.4.2014 10:12, zobrazeno: 30676x

Dobry den, psal jsem jiz na Faunu ale snad to nebude vadit ani zde :)

Koupil jsem tedy pro zacatek neznackove tovarny na vajicka. :)
me otazky jsou :

1:Je muj kurnik v poradku? Neni na 6ks moc tesny? Jinak je kompletne zatepleny a zastreseny.
2:Je mozne ke stavajicim slipkam poridit i plemenne kusy? (mam tedka 4ks a 2 jeste chci)
3:Mam zajem o prvotridni kvalitu vajec, nechci se dostat na prumyslovou kvalitu.
Na co si dat tedy pozor pri krmeni? Koupil jsem smes pro nosnice od firmy Senhoutek.
Nevim jak to presne napsat, ale rad bych mel vejce opravdu domaci a ne vykrmene tim co davaj v koncentracich na slepice.

4:Co slipky nesmi jist a na co si dat pozor? Cetl jsem ze jim nedela dobre namocene pecivo.
5:Je v poradku ze mam takhle barevne rozcleneni? Neni to nejak na skodu? (myslim tim ty slipky)

Slipky mam na solidnim vybehu kde je trava a hodne hmyzu.
A jeste tedy co mam v kurniku za holky: 2x Kuřice Isa Hnědá. 1x Kuřice černá Moravia BSL a 1x Kuřice Žíhaná. Alespon dle webu prodejce, ale snad dle fotek jeste nekdo upresni. Mam dojem ze ta hnedka neni to co je v popisu a ta kropenata muze bejt i jiny druh.

Zacatek chovani slepic jsem asi jako kazdy volil hlavne na snusku. Ale uz tedka se me to zacina dostavat pod kuzi a koukam i na vice fesacke plemenna.

Omlouvam se jestli jsem se moc rozepsal, ale nemam moc moznost nahlednout k ostatnim do kurniku.

Jeste dnes dodan foto

host - 14.82 (?), 25.4.2014 10:22
A celkove foto kurniku, strecha se jeste musi dodelat. Prosim to nehodnotte, je tedy zcela funkcni ale zamerne jsem stavel co dum dal. Ale prijde tam moderni lehka vlnova krytina. Kurnik je staven z palet 120x80 a to tak ze jsou 3ks jako podlaha a 2ks jako bocnice x2. Strecha je take paletova, vse pavne tak ze me to bez problemu udrzi a to jsem kus chlapa :) Nevim ovsem jestli mam dobre hrady a hnizda, kazdopadne slipky hraduji v pohode. V dutinach palet je dano zatepleni a skviry jsou vypenene a zasilikovane. A jeste prijde za dvirka okeno na uzavreni. Za domem maji jeste k potrebe pekny kus zahrady :)

host - 14.82 (?), 25.4.2014 10:24
vnitrek

host - 14.82 (?), 25.4.2014 10:24
vnitreek

host - 14.82 (?), 25.4.2014 10:25
holky

host - 185.138 (?), 25.4.2014 13:06

Jestli je někde přístupný polystyren, budou ho ozobávat. Ten klacek mezi hnízdy by je mohl lákat k hřadování, předpokládám, že tam máte otvor a nepolezete pro vejce po čtyřech. Pod hřady sypu piliny, lépe se to čistí. Velké je to až dost.

host - 30.97 (?), 25.4.2014 13:27

Ok lat odstranim at tam nelezou :)  V zadni casti je 2x vlez pro vejce a mrizka na odvetrani.

host - 234.228 (?), 25.4.2014 15:55

Nevím, co si představujete pod pojmem krmení v koncentrácích. Kompletní krmné směsi, které se nosnicím zkrmují, budou mít v podstatě stejné složení jako ta, kterou jste koupil od dotyčné firmy. Možná v ní nejsou přidána barviva, jinak musí obsahovat zhruba stejné komponenty (bílkovinominerální koncentrát, směs vitamínů, obilniny v různém poměru). Můžete směs krmit buď samotnou, nebo přidávat další svoje zásoby- obilniny. Když mají slepice výběh, tak si seberou i hmyz a zelené, bude tedy tato krmná dávka velmi dobrá. Vlasta L.

host - 234.228 (?), 25.4.2014 16:05

Ještě k připojení dalších plemených kusů. Jestliže budete chtít svůj vlastní odchov a pořídíte nějaké plemeno i s kohoutem, musíte počítat s oddělením, jinak se Vám bude pářit vše dohromady. Vlasta L.

host - 30.97 (?), 25.4.2014 16:14

Dekuji :) Ne nepocitam zatim nejaky chov. Vim ze mixovat to lava nehlava je zverstvo. No myslel jsem nevykrmovat urychlovacema a barvivama atd.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz