Napáječka pro drůbež

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?)
26.5.2015 20:40

Je to jen můj subjektivní názor... napáječek jsem vyzkoušela několik a mezi nimi i tenhle typ na pet lahev a mě osobně nevyhovoval.

Kloboučky jsou relativně malé, rychle vypité nebo vycamrané a věčně špinavé. Občas mi je slepice převrhli a mimo jiné petky se snadno prolamují, kromě jiného sluníčkem, zvlášť ty průhledné, rychle zarůstají a v neposlední řadě je třeba hlídat kde jsou umístěné, protože opět díky slunci se rychle ohřívají.

Osobně jsem maximálně spokojená s plastovými kbelíky na nožičkách. Jednak mají dostatečný objem. Když je plním já, dávám vody méně, aby nebyly tak těžké a i tak mi v pohodě vystačí. Jsou stabilní, voda se v nich příliš nepřehřívá, mají široký a hladký lem na pití, snadno se udržují čisté.

Jen co najdu, přidám foto.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 208.167 (?), 26.5.2015 19:16, zobrazeno: 16972x

Zdravím,

na jednom internetovém obchodě jsem našel napáječku pro drůbež(viz.obrázek). Říkal jsem si, že by to mohlo pomoci rodičům. Má s tím někdo tady zkušenosti? Hlavně mi jde o to, kolik jich třeba případně koupit na počet 20 slepic. A jestli se to nějak vyplatí (hlavně ulehčí práci).

Děkuji za odpovědi

Napáječka
Napáječka

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 26.5.2015 20:40

Je to jen můj subjektivní názor... napáječek jsem vyzkoušela několik a mezi nimi i tenhle typ na pet lahev a mě osobně nevyhovoval.

Kloboučky jsou relativně malé, rychle vypité nebo vycamrané a věčně špinavé. Občas mi je slepice převrhli a mimo jiné petky se snadno prolamují, kromě jiného sluníčkem, zvlášť ty průhledné, rychle zarůstají a v neposlední řadě je třeba hlídat kde jsou umístěné, protože opět díky slunci se rychle ohřívají.

Osobně jsem maximálně spokojená s plastovými kbelíky na nožičkách. Jednak mají dostatečný objem. Když je plním já, dávám vody méně, aby nebyly tak těžké a i tak mi v pohodě vystačí. Jsou stabilní, voda se v nich příliš nepřehřívá, mají široký a hladký lem na pití, snadno se udržují čisté.

Jen co najdu, přidám foto.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 26.5.2015 23:17

Kbelík na vodu pro drůbež.

Mám dva, jeden ve výběhu nebo na zahradě, když jsou slepice venku a druhý v kurníku. Víko velmi dobře těsní, takže nemusím vodu nezbytně měnit každý den, což je někdy taky velká výhoda.

host - 234.228 (?), 26.5.2015 20:56

Pro dvacet slepic kupte klasickou kyblíkovou napáječku, vyhoví objemem i způsobem použití. V.L.

host - 157.239 (?), 26.5.2015 22:42

V každé kredenci se vždy najde kastrol, který se už k vaření nepoužívá, pro slepičky plně postačí a navíc se uvolní místo pro nový-takový, jaký si paní domu už dávno přeje, jen chyběla záminka pro jeho pořízení-udělejte tak a všechny Vaše slepičky budou mít trochu radosti, třeba zbyde i pro kohoutkawink S.P.,Ch.

host - 77.90 (?), 6.6.2015 9:46

Ja dávám slepicím 10l kýbl s vodou a má m týden klid, je pořád čistá a nedá se překlopit!

host - 157.239 (?), 6.6.2015 12:36

To nic není, moje slepice si dokáží otevřít flašku s vínemlaugh!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz