Min plocha výběhu na jednu slepci či kachnu

host - 5.71 (?)
28.6.2011 14:53

Vyhláška na to není žádná, výběh může sousedit přímo s plotem, spíš půjde o sousedské vztahy. Na 1 slepici se počítá výběh 0,5m2,ale potřebují také popeliště, a jiné zábavy, jinak se nudí a ozobávají se navzájem. Já je mám ve výběhu u kurníku, až snesou, tak začnou velmi nahlas na sebe upozorňovat krákoráním, tak je vypustím a ony přes okrasnou zahradu, trávník , průjezd a cestu samy přejdou do velké zahrady, kde stráví zbytek dne.Kolem 16-17 hod opět krákorají, nasáčkované u branky a dožadují se jít domů a krmit. Naučily se to během - cca měsíce?? kdy jsem je napřed přenášela/je jich pět/,později popoháněla prutem a teď už cestu znají.Jestli se jim budete aspoň trochu věnovat zjistíte, že to vůbec nejsou omezené slepice, že každá má svůj charakter i rozum.Při hejnu 20 a víc už by to mohl být, pravda,problém. O kachnách toho nevím mnoho, jen že smrdí a potřebují vodně vody na čabrání.Do toho jsem si ještě netroufla, slepice mám rok a půl a přemýšlím spíš o brojlerech.

Napište, jak Vám to jde           Jitka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Eta - (1) - 39.67 (?), 27.6.2011 10:51, zobrazeno: 23011x

Dobrý den, chtěla bych si pořídit pár slepic a kachen. Může mi někdo poradit, zda je nějaká minimální plocha výběhu na jednu slepici či na jednu kachnu? Existuje nějaká vyhláška, kterou se musím řídit?

A další věc je, jestli musím dodržet nějakou odstupovou vzdálenost s výběhem od plotu souseda?

Díky, Normová

host - 5.71 (?), 28.6.2011 14:53

Vyhláška na to není žádná, výběh může sousedit přímo s plotem, spíš půjde o sousedské vztahy. Na 1 slepici se počítá výběh 0,5m2,ale potřebují také popeliště, a jiné zábavy, jinak se nudí a ozobávají se navzájem. Já je mám ve výběhu u kurníku, až snesou, tak začnou velmi nahlas na sebe upozorňovat krákoráním, tak je vypustím a ony přes okrasnou zahradu, trávník , průjezd a cestu samy přejdou do velké zahrady, kde stráví zbytek dne.Kolem 16-17 hod opět krákorají, nasáčkované u branky a dožadují se jít domů a krmit. Naučily se to během - cca měsíce?? kdy jsem je napřed přenášela/je jich pět/,později popoháněla prutem a teď už cestu znají.Jestli se jim budete aspoň trochu věnovat zjistíte, že to vůbec nejsou omezené slepice, že každá má svůj charakter i rozum.Při hejnu 20 a víc už by to mohl být, pravda,problém. O kachnách toho nevím mnoho, jen že smrdí a potřebují vodně vody na čabrání.Do toho jsem si ještě netroufla, slepice mám rok a půl a přemýšlím spíš o brojlerech.

Napište, jak Vám to jde           Jitka

host - 39.67 (?), 30.6.2011 9:45

Jitko, moc Vác děkuju za radu a povzbuzení! Tak se asi do toho pustím 

host - 52.8 (?), 8.1.2012 12:08

0,5m je opravdu minimum. Lepší je metr a víc. K tomu hnojiště a popeliště.

host - 42.137 (?), 10.1.2012 14:34

Vážená Ester :-),

vemte sebe samotnou jako velkou slepici nebo kachnu a zvolte si pro sebe minimální plochu v metrech2, to bude nejlepší a od sousedů se držte co nejdál :-)...Ale vážně, vyhláška opravdu pro tuto záležitost žádná není. Váš dotaz spíš zavání slíděním po informacích jak na souseda a jeho kachny a s tím spojený nelibý smrad :-)....Ale jinak hodně zdaru a pořiďte si jich co nejvíce :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz