Líhnutí kuřátek



host - 234.228 (?)
4.7.2015 8:57

Pro 3 kuřata 60W žárovka v lampě bohatě stačí. Pozor na její výškové umístění, kuřata si sama potřebnou teplotu najdou, příblíží se pod a nebo se rozlezou okolo. Je-li problém jen v teplotě, mělo by to tímto být vyřešeno. V.L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
ciki - (7) - 84.189 (?), 2.7.2015 22:13

tak jsem mrňata již pustila ven,, doufám, že ne moc brzy..

??? zdálo se mi že když jsou tak krásná tepla nemělo by to vadit.

Doufám, že jsem nic nepo... a kdyby se ochladilo mám je šoupnout dovnitř,?

venku mají na noc zavírací boudičku, kde spí samozřejmě s kvočnou,

akorát večer mi vždycky přijde, že kuřátka už chtějí spát a kvočna né a né zalézt počká si až na šeření. Přes den je taky nezahřívá ale v tom teplíčku asi není potřeba,, večer už mi přijde si kuřátka dost stěžuji.-)

a jedna aktuální fotečka rodinky..... mimochodem přilítneme z práce a koukáme na ně jako na televizi,


..
..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 3.7.2015 7:25

D.den. Vaše krásná kuřata i jejich statečná mamina by potřebovala zvětšit výběh, začít si fofrem zvykat na další drůbež-pokud máte a máte v ůmyslu je smíchatenlightened. Z kvočny se zase brzo stane běžná slepice, pokud bude déle s kuřaty v malém prostoru, začne je intenzivně odhánět, mohla by je v krajním případě zabít. Je to přirozenost- proti tomu nejsou žádné jiné páky. Už jste přemýšlela, co uděláte s kohoutky? S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 69.72 (?), 3.7.2015 21:56

dobrý večer,, on ten výběh není malý,, to co vidíte na boku je hrana kurníčku,, a výběh dále pokračuje.. mají cca 6 metrů čtverečních myslíte, že je to na začátek málo,?? Až trošku povyrostou půjdou svobodně na zahradu, a tam se poznají s hejnemm. Dělala jsem to tak vždy když jsem přinesla kuřičky a večer už chruněli s hejnem v kurníku :-)

S kohoutky tedy netuším. Jednoho si necháme a víc jich doufám nebude.. KDyby jo,, jednoho rezervuji pro Vás :-))), Každopádně se jim budu snažít najít domovy,, nejlépe s hejnem slepiček bez kohouta.. na pekáč to u nás nehrozí. Né, že bych byla vegetarián,, masíčko my rádi,,, ale nedokážu sníst nic co mi předtím kouká do očí :-)

Bohužel se ale vyskytli trošku problémy.. protože kvočna courá jak po ránu, tak i pozdě večer, zdá se mi, že prťata nastydla,,,,, jedno posedává nejí a zdá se mi, že má horečku. Druhé je tak nějak ofrntělé taky.. Tak jsem trošku bezradná. Šoupla jsem je zase dovnitř a tam kvočna vzorně kycla,,  a kuřátka se zavrtala do peří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 4.7.2015 6:30

D.den, v tématu Bacha jsem zmínil, jaká nebezpečí hrozí, když je Sluníčka příliš. Možná proto ta teplotka, ofrněnostcool. K nastuzení může dojít v případě, že ptactvo nocuje v malém, uzavřeném, teplém prostoru a ráno kvočna-zase zcela přirozeně-běží za svou hygienou atd. Za nabídku kohoutka velice děkuju, ale mé momentální chovatelské prostory jsou 00niccrying. Kluků bývá min.50 prc., často však více, než si chovatel přeje. Teď je samozř.nejdůležitější, aby mlaďoši prospívali. Je vhodné jim vytvořit možnost většího pohybu i výškového, aby si mohli poskočit-nahoru i dolů, tuží si tím svaly, kosti, méně myslí na blbostiwink. Foťte, točte, pamatujte-nebudou... S.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 69.72 (?), 4.7.2015 7:42

tak bohužel do rána jednu kuřátko umřelo.crying Kvočna si seděla zcela jinde než kuřata a ty ráno ledová a stojí za houby všechny. Sice je sem tam vodí, ale jinak mi přijde už jsou jí šumafuk, prostě je nezahřeje. Protože jsem nepočítala s umělým odchovem, nic doma nemám, tak dostali jen lampu se žárovkou pod kterou se okamžitě namačkali. Zkouším honem sehnat infralampu, ale je sobota a všude zavřeno,, no nevzdávám to a něco seženu stůj co stůj. Nevím zda ta žárovka je dostačující. enlightened

Jen mě mrzí, že jsem si toho nevšimla dřív, a nedala jim to tam pro jistotu. Bojím se, že je již příliš pozdě a už je nezachráním. Nějaké rady???  Mají ještě šanci.??

Já nikdy neměla kvočnu s kuřaty,, tak nemůžu porovnávat, ale zdá se mi že na ně prostě kašle. A ráno si přede mnou dřepala jako před kohoutem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.228 (?), 4.7.2015 8:57

Pro 3 kuřata 60W žárovka v lampě bohatě stačí. Pozor na její výškové umístění, kuřata si sama potřebnou teplotu najdou, příblíží se pod a nebo se rozlezou okolo. Je-li problém jen v teplotě, mělo by to tímto být vyřešeno. V.L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 4.7.2015 9:06


To je mi líto-kuřátka i Vássad. Bohužel, je to daň za nezkušenost. Na kvočnu se ani malinko nehněvejte, chová se úplně normálně. Život zvířat jde svým vlastním tempem, téměř měsíc STARÁ kuřata už běžně sedávají poblíž mamky na hřadu, jen občas, na chvíli je nechá přitulené. Je jim to víc ku prospěchu, než zavírání do zateplené boudy-jsou pak otužilejší, rychleji opeřují. No, chybami se člověk učí, srdíčko si při tom mučí. Asi si příště rozmyslíte, jestli dáte kvokající pipku sedět... Pokud se oklepete ze šoků-a já bych Vám to moc přál-dopřejte budoucí matce cca 13-17 vajíček, to je vhodné množství pro běžně velkou kvočnu. Pak je více radosti a nějaký nebožtíček tolik nemrzí. A ještě proč se kuř. nelíhla přesně v předpokl.termínu ale postupně? Některá vajíčka už asi byla nastartovaná-to byla od Vašich slepic? Jak často v.sbíráte? V jakých tepelných a jiných podmínkách je skladujete? Držím pěsti zbývajícím bobkůmcheeky. S.P.,Ch.
.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ciki - (7) - 69.72 (?), 4.7.2015 12:03

Dobrý den,

děkuji za podporu, a to že nám držíte palce.  Ozvu se večer s dalšími zprávami,  kuřátka se ohřívají pod žárovkou a manžel vyrazil pro infralampu.. ta se doma neztratí a budeme připraveni na příště.

M.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 213.248 (?), 12.7.2015 14:01

Hezký den, ráda bych se přidala a pochlubila se - jsem naprostý začátečník, co se týče chovu slepic. Na výstavě jsem si koupila chovný kmen wyandotek zdrobnělých, jsou nádherné, mají takový kulatý tvar, no prostě se mi moc líbí. Po pár dnech jedna slepička začala kvokat, seděla a nesnášela. Na netu jsem si našla, jak postupovat - sbírají se postupně vejce, odloží se do chladu a vlhka a pak se pod slepičku dají všechna najednou, aby se líhla ve stejný den. 

Pod slípku jsem dala 8 vajec, včera se začala líhnout, a vypadá to, že je jich tam 6 vylíhlých kuřátek. Jsem úplně nadšená, slepice jsme zatím měli jen na vejce. Kohoutek je frajer, hodný, nevyjíždí po nás. Pipina je taky hodná, krásně sedí a stará se o kuřátka. 

Věřím, že se nám alespoň část podaří odchovat. Budu moc pyšná. I když teď se každý běžný chovatel slepic musí smát - pro mě je to nový zážitek a velký zázrak!!!

Clea

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Klapka - (35) - 245.130 (?), 17.8.2015 22:13

Dobrý den M.. Už jse se neozvala, jak to dopadlo s prckama? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika