Kýchající kuřice

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?)
19.7.2014 10:33

yesJsou to moc pěkný kuřičkysmiley.

Jako holka si pamatuji, že babičce také někdy slepice zalétávaly na větvě stromů a občas jsme je chodili sundavat, když nešli včas do kurníku.

Naše hoky stromy nějak vůbec nezajímají.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 19.7.2014 10:33

yesJsou to moc pěkný kuřičkysmiley.

Jako holka si pamatuji, že babičce také někdy slepice zalétávaly na větvě stromů a občas jsme je chodili sundavat, když nešli včas do kurníku.

Naše hoky stromy nějak vůbec nezajímají.

host - 69.72 (?), 20.7.2014 14:07

jsou to moje mrchy milovaný..

já jsem prostě maransky moc chtěla, a jsem z nich totálně hyn.

Akorát na tu jednu jsem dneska koukala a přišla mi skoro jako kohoutek,, no tak snad ne...:-)

Bohužel jsme museli nasadit antibiotika,, ta jedna začala sípat, dusit se, dýchat otevřeným zobákem,, a už jen ležela, nejedla nepila.. Manžel sice prohlásil, že jsem cvok, ale pro léky zajel,, a druhý den ráno už byla mnohem lepší.. a další den totálně OK..teď už zase spokojeně chodí po dvorku a zahradě,, ničí měsíční jahody, popelí se pod rajčaty a řádí jak dvě mrchy no.. ale pšiknou občas pořád. Už nevím co bych jim do toho zobáku naservírovala,, strouhaný tvaroh přidala jsem trošku česneku, vitamínky, mrkvičku,, samý dobroty. Tak snad se to srovná.

Ostatním slepicim ale nic není,, (ťuk ťuk abych to nezakřikla) tak se mi nezdá, že by to bylo něco infekčního.. ale je fakt že ostaní holky jsou už starší, dvě už dokonce snáší.

No to mám za to, že jsem si nekoupila obyčejné. angel

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 21.7.2014 0:41

Jak čtu tak to bylo vážné. Jsem za Vás moc ráda, že se slepička po ATB zlepšila. Já jsem na ATB u slepic už dost opatrná, protože mi jedna, která měla zánět vejcovodu po injekci ATB zemřela, resp. během pár minut po aplikaci se začala dusit a modrat, tak jsem jí nechala okamžitě uspat, byl to hrozný pohled.

Když jsem to probírala s doktorem tak mi říkal, že ATB zužuje cévy a může dojít k plicní nedostatečnosti. No vědět to dřív, zkusila bych možná tu lékovou formu jako Vy.

Jinak z toho, že to manžel někdy nechápe si nic nedělejte. U nás to celkem manžel chápe, dokonce poprvé s tou nemocnou slepičkou jel k veterináři se mnou. Pouze u ostatních jsem celkem za podivína, ale je mi to po pravdě úplně jedno, ať si každý myslí co chce. Zatím poslední rozruch jsem způsobila, když jsem šla z veteriny s kočárkem a v něm byla králicelaugh. Tedy ten kočárek je pro zvířata, ale jen tak běžným pohledem to poznat není, to až podle určitých detailů. Lidé se zasmáli a mě je jedno co si myslí. Ona se ta naše bezmála šestikilová králinda dost pronese a kromě pohodlí pro mě, je to pohodlí i pro ni než, aby se tisnila v nepohodlné přepravce.

Ještě k té slepičce, podle všeho nenese, ale dejte si pozor na ochranou lhůtu kvůli ATB, abyste poznala které případné vajíčko je to její.

Držím Vám i slepičkám pěsti, ať je vše v pořádku a dejte vědětsmiley.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz