Kohout klove krůtu

host - 75.35 (?)
22.6.2012 22:38

Děkuji za názor. Zatím jsem jí to ničim nemazala, protože jako na potvoru jsem doma sama a nemá mi kdo pomoc jí přidržet. Tak snad do neděle přežije nebo se o to pokusím ráno, dokud bude zavřená. Zdála se mi taková skleslá, ale na zaťukání kýble se žrádlem přiběhla jako první, tak snad přežije. Zatím se mi nikdy nestalo, že by se pipky ožíraly, je to poprvé. A ještě k tomu mladý kohout, půjde na špalek, stejně by šel dřív nebo později, ale chtěla jsem ho ještě trochu přikrmit. Krůta je mi samozřejmě milejší, navíc je to zrovna taková kamarádka upovídaná :)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 75.35 (?), 22.6.2012 18:40, zobrazeno: 11214x

Dnes mi začal mladý kohout klovat krůtu, až do krve v oblasti kloaky. Chudák stála a držela. Je jí 4 měsíce. Už jsem je oddělila, ale nevím proč se tomu tak stalo. Nudit se určitě nebude, má dost svých slepic, výběh 1500m s různými zákoutími a prolejzačkami, 2 komposty na hrabání... Přemýšlím jestli to nevyřeší sekerka, ale nevím kterého kusu se zbavit :(Poradí mi někdo?

host - 140.163 (?), 22.6.2012 19:24

Je možné, že při růstu peří se někde objevila nepatrná kapka krve a slepice i kohouti jsou v podstatě krvelačné šelmy, tak toho okamžitě využil. Takto dokázaly slepice jedné kolegyni z hejna vybrat veškerá střeva z břišní dutiny. Krůtu bych litovala, raději potrestat kohouta, ten stejně není potřeba. Rány se drůbeži velmi dobře hojí, jen pozor na mouchy- alespoň nějakou dezinfekci.

host - 75.35 (?), 22.6.2012 22:38

Děkuji za názor. Zatím jsem jí to ničim nemazala, protože jako na potvoru jsem doma sama a nemá mi kdo pomoc jí přidržet. Tak snad do neděle přežije nebo se o to pokusím ráno, dokud bude zavřená. Zdála se mi taková skleslá, ale na zaťukání kýble se žrádlem přiběhla jako první, tak snad přežije. Zatím se mi nikdy nestalo, že by se pipky ožíraly, je to poprvé. A ještě k tomu mladý kohout, půjde na špalek, stejně by šel dřív nebo později, ale chtěla jsem ho ještě trochu přikrmit. Krůta je mi samozřejmě milejší, navíc je to zrovna taková kamarádka upovídaná :)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz