Kde koupit jednodenní kuřata na maso - stř. kraj

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?)
19.12.2014 12:57

laugh Tak to josmiley.

Pak v to nevidím zásadní problém, i když by asi měla být přibližného vzrůstu jako dominantky, ale asi ani to není nejzásadnější. Jako spíš je sžít, aby se nenapadali.

Naše dominantky jsou hodné, ale nevím jestli by to tak bylo i kdyby byli prvními obyvateli kurníku.

Máme v různých etapách 1. isa brown, pak 2. modré dominantky a 3. Vlašky bílé a kropenka 4. prvního kohoutka 5. druhého kohoutka po smrti prvního.

Sžívání nebylo úplně bez šarvátek, ale nic vysloveně dramatického. Jen jsem je musela hodně korigovat a prvních několik dnů mohli být společně pouze volně na zahradě, výběhy měli zvlášť i spaní.

Ovšem teď mi dochází, že píšu blbost, protože vám se jedná o soužití slepic a kuřat na maso.. tak to fakt nevím jak probíhá.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 250.122 (?), 19.12.2014 11:33, zobrazeno: 18746x

Poradte, kde se dají koupit jednodenní kuřata na maso nebo maso a vejce co nejblíže k Říčanům. Kupovat chci na jaře samozřejmě.

Myslíte že se snesou s dominantama v jednom kurníku?

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 19.12.2014 12:17

Asi jsem něco nepochopilasurprise.

Chceš dát jednodenní kuřátka do kurníku a k dospělým slepicím?

host - 250.122 (?), 19.12.2014 12:35

Ne mala urcite ne, ale az vyrostou tak ano. Mam pro ne kurnik s klecovym vybehem a uplne malinka si odchovam v baraku na podlahovym topeni

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 19.12.2014 12:57

laugh Tak to josmiley.

Pak v to nevidím zásadní problém, i když by asi měla být přibližného vzrůstu jako dominantky, ale asi ani to není nejzásadnější. Jako spíš je sžít, aby se nenapadali.

Naše dominantky jsou hodné, ale nevím jestli by to tak bylo i kdyby byli prvními obyvateli kurníku.

Máme v různých etapách 1. isa brown, pak 2. modré dominantky a 3. Vlašky bílé a kropenka 4. prvního kohoutka 5. druhého kohoutka po smrti prvního.

Sžívání nebylo úplně bez šarvátek, ale nic vysloveně dramatického. Jen jsem je musela hodně korigovat a prvních několik dnů mohli být společně pouze volně na zahradě, výběhy měli zvlášť i spaní.

Ovšem teď mi dochází, že píšu blbost, protože vám se jedná o soužití slepic a kuřat na maso.. tak to fakt nevím jak probíhá.

host - 250.122 (?), 19.12.2014 16:52

Ne, nepíšete blbost. Máme Dominantky Sussex ty ciste bile. Meli jsme jich 9+1, nez nam do nich vlitl pes. Ted mame 4+1. Na jare chci doplnit chov na puvodni stav, taky se mi moc libi modre dominantky. Jejich kurník bych dal na zem kuratum s dratenym vybehem a holkam bych postavil novy kurnik vedle. Tedy seznamovani probehne pres plot drateneho vybehu. 

A k tem dominantkam do stejneho vybehu bych chtel dat i masna kurata. Tedy nove dominantky budou vyrustat s masnymi kuraty a az vyrostou, odstranil bych klec a nechal je behat pohromade.  Az budou mit masna kurata jatecni velikost, nevim, 3 nebo 4 mesice, jeste jsem je nemel, tak bych je vybil a na zimu si nechal jen dominantky. Ja nevim, vsecko ukaze cas. Mam na slipky 250m2 a neni problem v pripade potreby pozemek rozdelit a i by mely svuj kurnik. Ale ja myslim, ze nakonec vsecky potahnou za kohoutem.

Ja mam slepice spis pro radost nez na vejce, ale udelat si je i na maso mi moc laka. Jen nevim, jestli je pak dokazu zabit smiley

host - 157.239 (?), 19.12.2014 13:04

Kupte ihned násadová vejce, nastavte podlahové topení na 38 st.C, dvakrát denně překulte, jednou d. pokropte vlažnou vodou a za 3 týdny budou kuřátka na světě!

host - 250.122 (?), 19.12.2014 16:55

Tak tohle mi nenapadlo, budu o tom premyslet. Kde se to kupuje a jak se to prepravuje?

Natopit podlahu na 38st nemuzu, ale mozna bych vymyslel nejakou lihen.

host - 157.239 (?), 19.12.2014 17:59

...základní rozlišení kura domácího podle užitkovosti-plemena nosná, tj. produkce vajec, plemena s kombinovnou užitkovostí, tj. dobrá nosnost a také kvalitní maso s přiměřenou výtěžností a za třetí plemena masná-jak už sám název napovídá-pro produkci masa. Společný chov různých typů přináší komplikace, jak už bylo napsáno o kohoutu, který ostatní stáhne a neštěstí je na světě-takový brojler těsně před porážkou zvesela vyhopká na hřad s lehčími typy, ale jeho raní přistání může dopadnout bledě! A pokud bude chrupkat na podlaze, bude víc znečištěn, mokrý a tím pádem víc ohrožen na zdraví... Skalík Petr, Chropyně, drůbežář nejen profesí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz