Chov brojlerů

host - 157.239 (?)
1.7.2017 14:33

Jaký jste si stanovil cíl? Proč nechcete dál krmit směsí? Chováte i jiné živočichy? Škodné se nebojíte?...SPCH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 140.149 (?), 11.5.2017 16:57, zobrazeno: 25075x

Dobrý den,

necelý týden máme doma brojlerová kuřátka.  Při koupi říkali, že je jim 12 dní, jsou ale znatelně rozdílně velká.
Včera dvě uhynula, byla slabá, pak už ani nejedla a nepila, dnes jsou dvě zase nějak špatné, stojí na místě, jsou slabá, nechtějí jíst ani pít. Nevím, zda něco neděláme špatně.

Na noc jsou kuřátka doma v krabicích, mají čistou pitnou vodu, namíchané krmivo (kopřivy, šrot pro brojlery a kukuřičný šrot), jsou při pokojové teplotě, ale žárovkou nepřitápíme. Přes den jsou venku, výběh z půlky tráva, na druhé půlce sláma, voda, jídlo, možnost stínu i sluníčka.

Také bych se chtěla zeptat, při jakém stáří a jaké teplotě mohou být venku i na noc.

host - 157.239 (?), 11.5.2017 22:15

Je jim zima, v tomto nízkém věku by teplota okolí neměla padnout pod 30 st.-ani přes noc! SPCH

host - 13.164 (?), 1.7.2017 14:18

Dobrý den. začínám s chovem brojlerů, res. jsem koupil cca 3 týdenní kuřata, již mají z části bílé peří. Nechtěl jsem uplně malá kvůli úhynu. Jsou v dřevěnné boudě v garáži. Zatím je nechci dávat ven než budou uplně přepeřená. Mám jich 30. Byly na granulích, tak v tom pokračuji ale jen než přejdu na domácí krmění bez BR2. O co hlavně jde? Kolik krmiva jím mám dávat? Co sežerou? Aby měli stále v krmítku? Nebo ráno... večer? Nějak vypočítat krmnou denní dávku? Protože žerou jak zjednaná:))) Porád dosypávám, mě to neva, jen jestli to tak má být. Můžu už pomalu přecházet na jinnou stravu? Šrot kukuřice (myslím že né více jak 30% v krmivu), šrot pšenice, kopřivy, brambor, strouhanná mrkev, tvaroh, vejce... atd. Mám jím tuto směs dávat např. ráno a večer? Jaký styl krmení? Vodu mají pořád, vyměňuji čistím pijí dost, někdy i 15l denně. Co se vody týká. Někdo dává trochu octa. Co myslíte? Heřmánek čaj do vody nebo černý...??? Jak často? Dále teplota, ten od koho jsem bral říkal že již jim svíti nemusím, ale i tak jim svítím a jsou stále pod infra žárovkou 150w, myslím že se jim to líbí, dystak mohou jít do chladnějších částí výběhu. Teplota cca kolem 23-25C. jsou jím 3 týdny. Jak je mám v garáži tak mám dokořan vrata ale co se světlem, stačí jim ten z infražárovky nebo jim mám nechat celý den i zářivky a na noc shasnout a nechat jen tu tepelnou žárovku??? omlouvám se za takový obsáhlý dotaz.

host - 157.239 (?), 1.7.2017 14:33

Jaký jste si stanovil cíl? Proč nechcete dál krmit směsí? Chováte i jiné živočichy? Škodné se nebojíte?...SPCH

host - 13.164 (?), 1.7.2017 14:43

Cíl je asi ten: jedinné maso které musím v obchodě koupit je kuře. Dělám myslivost, tak má rodinna má dostatek tohoto masa, chybí kuřecí:) Škodnou mohu vyloučit tím že je nechhám zavřené, dle výpočtu je jejich prostor na kg dostatečný. Směs bych nechtěl dále díky modifikovaným organismu, lečivu a tak. Myslím že již tak máme v ostatních potravinách řetězci nabízených dost látek které zbytečně do těla cpát nemusíme... díky

host - 56.227 (?), 1.7.2017 20:04
Budu rád za Vaši diskusi a Vaše řady.

host - 157.239 (?), 2.7.2017 15:05

?-řadu tvoří jedinec a jeho stín, ve skříni je kostlivec-poraďte, co s tím? Rozpadám se na atomy, znova skládám Rubika, co jste myslel vaším textem-pointa mi unikácool? SPCH. P.S.:je neděle a mám dost časuwink.

host - 12.22 (?), 2.7.2017 16:40
Cíl tedy ten: odchovat BR do cca váky kolem 2-3kg v domácích podmínkách bez krmení kupovaných směsí s léčivy. Hlavní mé dozazy v příspěvku z 1.7.

host - 234.228 (?), 3.7.2017 9:12

V krmných směsích pro brojlery, které můžete běžně koupit, nejsou přidávána žádná léčiva. Směsi s léčivy jsou v české republice používány pouze ve veterinárně indikovaných případech, kdy je tato doba omezena tak, aby byla dodržena ochranná lhůta na obsah reziduí v mase. Žádná firma si u nás neriskne při kontrole odeslat celý zástav do kafilerie. V.L.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz