Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moc děkuji za odpověď. Zcela vyčerpávající. Je neuvěřitelné, jak krásně se dá napsat o takovém zvířeti, jako je slepice. Všichni básní o tom, jakýho mají doma pejska, kocourka, někdo třeba papouška. Ale slepičky, to je úplně jiná kategorie. Když to tady v práci předčítám, myslí si všichni, že jsem magor. A to někteří ze spoluzaměstnanců slepičky chovají. Ale mě to prostě baví. Vždycky se moc těším na Váš příspěvek i na příspěvek S.P.CH., takové dva racionální pohledy ze života.

Vyrostla jsem v paneláku, ale vždycky jsem utíkala vedle do vesnice na statek ke koním, kde jsme měli i pejsky, zajíčky a slepičky. Jako děti jsme tam celé prázdniny bydleli a spali na seníku. Moc na to nyní vzpomínám. Mám střední zemědělskou školu a vyšší odbornou, obor šlechtitel. (jak vidíte, znalosti již v současné době nulové, nebo tedy teoretické v praxi nepolíbená) Na praxi jsme chodívali do slepičárny, kde chovali asi deset druhů slepic, cca po 4-5 ks + kohout a taky kachny a krůty. Všechno bylo umístěno cca na 100 m2 a byl to děs. Slepice otrávený, kohouti agresivní, kachny vysušený, vanička věčne vylitá. Smrad a vedro, čmelíci. Tenkrát jsem si myslela, že debilnějšího tvora než je slepice člověk doma nemůže chovat. Kromě krůty, ty byly schopný se v děšti utopit, protože polikaly kapky vody.

No a vidíte, v době vajíčkové krize, jsme se rozhodli využít naší zahrady (6 arů) a pořídit si prvních 5 slepiček. No a člověk by neřek, když jse s nimi každý den a piplá je od kuřátek, jak mu přirostou k srdci. A zjistí, že pokud má nějaké optimální podmínky k životu, není to blbé zvíře. Naučí se přjít na zavolání, některé se dají i chytit a pohladit. Zvyknou si i na psa. Občas některá uhynula věkem, jedna se otrávila myší, některá počká na pohlazení po hlaviččce, poděkování a sekyrku. Slepičky nejíme, ale děláme jim hrobeček. On to ani ten pes nechtěl žrát. Uspat jsme ještě žádnou nenechali, to mně zatím tedy nenapadlo. Ale kdyby nebyl manžel, který je v případě potřeby krouhne, tak by to tak asi dopadlo.indecision

Ještě se zeptám, kde mladé slepičky sháníte? My bydlíme ve východních čechách, okres Rychnov nad Kněžnou. Koupit tady nosnici, aby nebyl z velkochovu, to je opravdu umění. A tak právě nemohu narazit na nějaký jiný druh než horal. Ty co jsme koupili teď, to byla fakt náhoda.frown

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika