Zvädnuté čučoriedky

aldyk - (37) - 49.43 (?)
5.8.2022 8:32

Přesně tak, velké teplo a nedostatek vody. V sezóně borůvky vydatně zalévám každý den. Mám je v nádobách a pokud jeden den nezaliju a je horko, tak druhý den mají zvadlé listy a plody jsou scvrklé. Po zalití se do druhého dne spraví a borůvky jsou opět krásně nalité. Pěstuju je v nádobách tak proto jsou na vláhu tak citlivé, ve volné půdě, pokud jsou tedy správně zasazeny, to asi nebude tak hrozné.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 134.38 (?), 4.8.2022 15:54, zobrazeno: 674x

Dobrý deň,

tento rok bola u mňa väčšia časť plodov čučoriedok akoby zvädnutá. Plody boli mäkké a čiastočne scvrknuté. Aj po dozretí zostali kyslé. Zo začiatku sezóny bolo všetko v poriadku a tieto problémy sa objavili neskôr. Listy sú v poriadku, vyzerajú zdravé. Neviete mi prosím poradiť, či sa jedná o nejakú chorobu alebo to možno pripísať na vrub počasiu (sucho) a preplodeným kríkom? Kríky boli pravidelne zalievané, doteraz (asi 10 rokov) s nimi nebol žiadny problém. Problém sa vyskytol najmä u jedného kríku, druhý mal takéto plody iba čiastočne a tretí rodil bez problémov. Vďaka.

host - 35.103 (?), 4.8.2022 16:51

Letos jsem měl stejný problém, takže si myslím, že to možno pripísať na vrub počasiu.

host - 8.1 (?), 4.8.2022 18:33

Z vlastnej skúsenosti - pomôže zálievka. Polievam pravidelne 10 - 20 l vody týždenne na rastlinu. Podobný problém som mal tiež a vyriešil som ho ďalším dodatočným zaliatím čučoriedky. čučoriedky na kríku dozreli a mali normálnu chuť.

Jozef

aldyk - (37) - 49.43 (?), 5.8.2022 8:32

Přesně tak, velké teplo a nedostatek vody. V sezóně borůvky vydatně zalévám každý den. Mám je v nádobách a pokud jeden den nezaliju a je horko, tak druhý den mají zvadlé listy a plody jsou scvrklé. Po zalití se do druhého dne spraví a borůvky jsou opět krásně nalité. Pěstuju je v nádobách tak proto jsou na vláhu tak citlivé, ve volné půdě, pokud jsou tedy správně zasazeny, to asi nebude tak hrozné.

host - 134.38 (?), 5.8.2022 15:24

Vďaka za odpovede. Ak v budúcnosti nastane podobné počasie, skúsim zvýšiť zálievku. Prajem všetko dobré.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz