Kde roste na plzeňsku oskeruše?
|
|
 |
 |
host - 58.254 (?) 6.10.2011 21:35
Nevzpomínám si, že by v Borovanech rostla oskeruše, je tam několik stromů, snad RUBÍN, kříženec červeného jeřábu a aronie, které rouboval pan Tůma, ten vůbec dělal kousky, jako rouboval jabloň na hrušeň,nebo obráceně?O oskeruši nikdy nemluvil, kdyby tam rostla, určitě by měl celou alej. pH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
tomasak - (4) - 160.82 (?), 8.9.2011 9:25, zobrazeno: 17160x
Dobrý den
rád bych se touto cestou dotázal odborníků a lidí znalých zde na foru, zda jste někde neviděli na Plzneňsku růst dosplělý strom oskeruše.
díky za jakékoliv postřehy, náměty, tipy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.254 (?), 6.10.2011 21:35
Nevzpomínám si, že by v Borovanech rostla oskeruše, je tam několik stromů, snad RUBÍN, kříženec červeného jeřábu a aronie, které rouboval pan Tůma, ten vůbec dělal kousky, jako rouboval jabloň na hrušeň,nebo obráceně?O oskeruši nikdy nemluvil, kdyby tam rostla, určitě by měl celou alej. pH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.254 (?), 8.10.2011 20:31
Když já nemám GPS, jinak Borovany jsou zajímavé tím, že se tam vyskytuje dudek chocholatý už řadu let a dokonce tam prý hnízdil a to je pták poměrně teplomilný. pH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.254 (?), 8.10.2011 23:00
moc mě to mrzí, ale ty souřadnice jsem hledal v mapách a v Borovanech nenalezl, škoda,protože tam zítra asi pojedu, no nic, zkusím to jindy.pH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 21.10.2011 12:29
V klášteře u Nepomuka, kde oskeruše měly být vysázeny, použila realizační zahradnická firma (prostrom), která náves upravovala, bohužel jiný druh jeřábu: jeřáb muk - Sorbus aria (asi dostatečně velké oskerušové stromy nesehnali?) :-(
Josef
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 223.181 (?), 8.9.2011 23:04
Mám obavy, že pokud vůbec, pak to asi nebude strom, který by stál za zmínku..
Mám pár informací od lidí, kteří se o její vysazení pokoušeli (stromy zašly ještě před dosažením produktivního věku), protože jsem se o to také zajímal.
Oskeruše má naprosto jiné klimatické nároky než ty, které je schopno poskytnout Plzeňsko.
kyle
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|