hloubka je OK - koreny hlbsie nepojdu, priemer 60 bude asi po case (7 a viac rokov) malo... asi tych 90cm by bolo fajn.
Ale pokial si vykopes jamu a vystelies foliou - bude to presne stejne jako kontajner
Dobrý den. Koupila jsem samce a samici Kanadské borůvky a chci se zeptat, jestli musí být nasazené vedle sebe nebo ne a jestli ne, tak jestli mezi nimi může být překážka v podobé jiné rostliny. Děkuji za odpověď
Kanadské borůvky nemají "samce a samici". Jsou pouze cizosprašné, což znamená, že květy jednoho keříku musí být opylené pylem z květů jiné odrůdy kanadské borůvky. Čím jsou keříky blíže k sobě, tím je větší pravděpodobnost vzájemného opylení.
Dovolím si oponovat. Většina borůvek je samosprašná i když přítomnost jiných odrůd má vliv na lepší úrodu. Naopak pokud moje Goldtraube 71 neměla poblíž jinou borůvku, nikdy neměla plody. Alespoň u mně.
Prosím, bylo by možno pěstovat trvale borůvky ve velkých kontejnerech zapuštěných do země? Rozměr kontejnerů by byl Ø 60, hloubka 50 cm. Vyžaduje kořenový systém jednoho keře větší objem balu? Díky.
hloubka je OK - koreny hlbsie nepojdu, priemer 60 bude asi po case (7 a viac rokov) malo... asi tych 90cm by bolo fajn.
Ale pokial si vykopes jamu a vystelies foliou - bude to presne stejne jako kontajner