U remontatntního maliníku rostou výhony několikrát za rok, ty co rostou později na těch plody už nemusí dozrávat a celkově ten porost by měl být vzdušnější, takže pokud je to moc husté přebytečné výhony odstraňte.
Našemu remontánnímu maliníku rostou nové výhony jak na jaře, tak i nyní. To, že rostou nyní, mi přijde divné. Je to tak správně? Pokud ne, kde může být chyba?
Je to normální - na jaře obrážejí loňské výhony a nasazují plody na první sklizeň. Současně vyrážejí letošní výhony, které ještě v tomto roce zaplodí a na jaře znovu obrazí.
Jenže nám opravdu rostou nové výhony (ze země) 2x ročně. Na podzim jsem maliník celý pořezala až k zemi, takže nejde o obrážení starého dřeva. Na jaře vyrostli první výhony a ty nyní začínají plodit. Zároveň rostou i výhony nové (mají nyní cca 30cm).
U remontatntního maliníku rostou výhony několikrát za rok, ty co rostou později na těch plody už nemusí dozrávat a celkově ten porost by měl být vzdušnější, takže pokud je to moc husté přebytečné výhony odstraňte.
Díky za radu. Nemohla jsem to nikde najít a měla jsem strach, zda nejsou maliny třeba přehnojené. Jsem už klinější a jdu nové výhony vytrhat, protože do října by na nich maliny určitě neuzrály.