Rakytník odrůda Sluníčko nebo Krasavice

moonvil - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (100) - 112.141 (?) 
31.5.2013 13:22

I rakytník může mít chutné plody vhodné pro přímý konzum, ale obávám se, že Sluníčko ani Botanika to nebude. Pár bobulek se zobnout dá, že by se tím ale člověk cpal plnými hrstmi, to opravdu ne.

Zatím všechny u nás dostupné odrůdy jsou vhodné spíše na zpracování, na těch sladších šlechtitelé usilovně pracují - mohu potvrdit, že některé jsou již na cestě.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Kasla - (18) - 13.156 (?), 1.6.2013 18:16

Nedebatujeme o tom co bude, ale co je.

Michal ma pravdu v cerstvem stavu absolutne nepouzivatelny, pouze medialni kampan o zazraku a vitaminech, znam nekolik lidi kteri skocily na reklamu a pak pouzily kolecko lopatu a krumpac a bylo po rakytniku.

Plane jabko je sladke proti rakytniku.

host - 50.37 (?), 3.6.2013 12:08

No, nechám stranou feferonky a pomeranče a když si odmyslím budoucnost, tak mě vychází v současnosti podle recenzí Sluníčko. Jde mě také jen o požití pár kousků, nebudu se tím nijak cpát. Díky všem za rady, jdu do Sluníčka.

host - 220.132 (?), 3.9.2013 21:45

Na zahradě máme 2 samice, jednu už starší, ta letos poprvé zaplodila několik dosti kyselých plodů, chutí trochu po pomeranči, jen nevím co je to za odrůdu. Druhou samici máme druhým rokem, Krasavici, a je nad očekávání obalená plody, které se dokonce dají s chutí sníst. Pokud utrhnu už měkčí bobuli, tak je i trochu sladká, chuť vyrovnaná, takže těch pár bobulí si vždycky dám, dokonce i hmyzu to chutná.

host - 220.132 (?), 4.9.2013 20:49

Tak dnes jsem zjistil, že už i na té starší samici plody dozrály, jsou taky pěkně oranžové, a při utrhnutí se neroztrhnou, tak jako třeba u té Krasavice, takže paráda. Mají i lepší aroma, jen musím počkat, až budou přezrálé, jinak to není nic moc chuťový požitek, kvůli té kyselosti. U obou si vybírám jen ty měkké, a chutnají. David

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz