Prázdná kytičková zahrádka
|
|
 |
 |
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 35.114 (?) 18.7.2011 17:11
Dobrý den, já mám trvalkové záhony, které jsou podle mě nejvděčnější. Na jaře vykvetou právě Vámi zmiňované cibuloviny a pak postupně kvete stále něco. Záleží na Vás, co se Vám líbí, jak jspu záhony veliké a zda jsou na sluníčku, ve stínu... Záhony se samozřejmě dají doplňovat i letničkami. Nyní mi kvetou phloxy, mochny (keřík), velkokvěté třezalky (keřík), líčidlo americké, denivky, stračky, růže, některé druhy rozchodníků, bohyšky, hortenzie, vajgelie, chrpy, česneky, začínají kvést jiřiny (tedy ty, které mi nesežraly slimáci!), zvonky, lilie, perovskie, ořechoplodec, pokvetou mombrecie, řebříček. Je toho opravdu hodně. Marcela
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
saruska26 - (18) - 43.107 (?), 18.7.2011 15:36, zobrazeno: 6255x
Dobrý den, mám dotaz, loni jsem si založila zahrádku, mám tam kostace, lilie, mečíky, levanduli, hyacinty, tulipány, narcisy, jenže kromě levandule a mečíku, mám již všechno odkvetlé, když jdu na procházky, všude to jen kvete a já to mám takové prázdné.Poradíte mi co v této době kvete, abych si to mohla na podzim nakoupit a zasadit?Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 35.114 (?), 18.7.2011 17:11
Dobrý den, já mám trvalkové záhony, které jsou podle mě nejvděčnější. Na jaře vykvetou právě Vámi zmiňované cibuloviny a pak postupně kvete stále něco. Záleží na Vás, co se Vám líbí, jak jspu záhony veliké a zda jsou na sluníčku, ve stínu... Záhony se samozřejmě dají doplňovat i letničkami. Nyní mi kvetou phloxy, mochny (keřík), velkokvěté třezalky (keřík), líčidlo americké, denivky, stračky, růže, některé druhy rozchodníků, bohyšky, hortenzie, vajgelie, chrpy, česneky, začínají kvést jiřiny (tedy ty, které mi nesežraly slimáci!), zvonky, lilie, perovskie, ořechoplodec, pokvetou mombrecie, řebříček. Je toho opravdu hodně. Marcela
|
|
 |
|
 |
 |
|
hajank5 - Zlatý Zahrádkář (501) - 126.125 (?), 18.7.2011 17:26
hezké trvalky jsou šuškardy- fialové květy
kokardy-žlutočervené květy
krásnooška -žluté květy
také mám růže, ty jsou vděčné
měsíčky jak jednou zasijete, už je tam máte každý rok/vysemení se/
dala bych sem tam keřík mochny- stříhám ji aby se plazila a pěkně kvete,/tyto keříky jsou opravdu levné za 20kč a rychle rostou
afrikány různě vysoké od skalkových a po vysoké a různé barvy . Žluté oranž, žíhané jednoduché a plnokvěté-seberete si semínka a napřesrok zase zasyjete a kvetou až do podzimu
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.130 (?), 19.7.2011 12:49
V tuto dobu kvetou a nenáročné jsou kopretiny, janeba, floxy, záplevák - všechny kvetou poměrně dlouhé období, k podzimu podzimní astry a nakonec listopadky. Výhodné je umístit cibuloviny, které odkvétají brzy, do skupin mezi trsy trvalek. Jak trvalky rostou, zakrývají usychající listy cibulovin a na záhoně pořád něco kvete. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.39 (?), 19.7.2011 13:16
To, co kvete nyní na zahrádkách, zrovna tak kvete i v zahradnictvích, zahradních centerch apod. Stačí přijít a vybrat si.
Ale pozor: vyberete si vše nyní kvetoucí - a třeba za měsíc či dva to už bude všechno odkvetlé a budou kvést zase další druhy květin. Proto je vhodné kupovat kytky postupně - dejme tomu, každý měsíc tři květiny, které zrovna kvetou - a za další měsíc zase atd. a tak to dělat po celý rok. Jen tak se nespletete a bude Vám pořád něco kvést.
Josef.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|