Pěstování kanadských borůvek

host - 248.84 (?)
8.4.2021 14:31

Květináče ne, ty jsou malé. Potřebujete pro 1ks borůvky díru tak 1m x 1m, vyplněnou rašelinou, kolem dokola v zemi ohraničenou.            Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Jitka Lidl - (2) - 252.230 (?), 8.4.2021 12:03, zobrazeno: 1088x

Dobrý den, 

chystám začít pěstovat kanadské borůvky. Běžnou teorii mám načtenou, ale nedisponuji žádnými praktickými zkušenostmi. Borůvky potřebují jako substrát rašelinu, která musí být oddělena od okolní zeminy, aby si zachovala své kyselé pH. Z toho důvodu jsem se rozhodla, že rostliny zasadím do velkých květináčů. Zdá se mi to praktičtější než použití fólie. Zajímalo by mě, jak mám řešit zálivku. Co jsem se tak dočetla, tak vyžadují slunečnou polohu a dostatek vody. Původně jsem myslela, že květináče budou položené nad zemí. Zajímá mě, jestli mám mít nádobu proděravěnou nebo stačí vrstva drenáže. V případě, že by byla nádoba nad zemí a měla díry, tak se bojím, že budou rostlinky rychle vysychat. (Zalévat budu pravidelně, ale zase nechci mít jen zbytečné průtokové květináče :D) Zase nechci, aby rostlinkám hnily kořínky, na druhou stranu si myslím, že borůvky rostou na dost zamáčených místech, takže by to nemusel být problém. Jsou lepší tedy díry nebo jen drenáž? Dále jsem si všimla zkušeností, že borůvky, které nejsou pod úrovní země se v létě v kořenové části přehřívají a to jim vadí. Je tomu skutečně tak? Snesou kanadské borůvky zamokřený substrát nebo ne? Děkuji za jakékoliv rady a zkušenosti, Jitka

host - 248.84 (?), 8.4.2021 14:31

Květináče ne, ty jsou malé. Potřebujete pro 1ks borůvky díru tak 1m x 1m, vyplněnou rašelinou, kolem dokola v zemi ohraničenou.            Lída

host - 248.84 (?), 8.4.2021 14:33

Za mokřený substrát ne, vlhký ano. Kořeny musí mít vzduch. Hloubka díry stačí cca 60cm.   L.

host - 132.8 (?), 8.4.2021 16:26

Ještě dodám, že kdyby pršelo, květináč bez děr? To by vám ty borůvky nejspíš vyplavilo ven, byl by to bazénwink Konvalinka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz