Muchovník nerodí

host - 248.107 (?) 
2.5.2022 21:15

Ono ale to zalévání záleží i na typu půdy, pokud v písku občas trochu nezalejete, budete mít zrníčka potažená slupkou wink       Lída

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 247.233 (?), 3.5.2022 7:23

Hrst cereritu k menší sazenici, to je docela dost. Vždy je na balení hnojiva nějaké doporučení kolik hnojit. Zkuste si přepočítat, kolik dostala rostlina na v podstatě malou plochu. V zasolené půdě toho moc neroste. Problém bude ve způsobu pěstování. Možná i ta zálivka. Podle fota máte kvalitní, hlinitou půdu. Ta se přelít dokáže.

Paní Lído, zahrádku máte na písku. Zalévání u vás je o něčem jiném. Vašimi zkušenostmi bych se neřídil vůbec.

host - 121.190 (?), 3.5.2022 16:55

Vďaka za informáciu o hnojení. Je pravda, že som to brala dosť nedôsledne s tým hnojením. Na balení písali, koľko treba dávať v gramoch k rastline, ale mne to prišlo zložité vážiť hnojivo, keďže odmerka v balení hnojiva nebola. Tak som dala za hrsť, čím som myslela nabratie hnojiva do hrste tak, že som ju s hnojivom zavrela, čo zase nie je asi až tak veľa. Koľko zvyknete dávať cereritu k takémuto menšiemu kríku? Čím to meriate? Je pravda, že naša pôda veľmi vodu nepije, takže zalievame len keď je sucho a prvý rok po vysadení. 

host - 81.144 (?), 3.5.2022 17:24
Já hnojím stromy v menší míře na povrchu ale to jen tak lehce, protože u těch starých mám trávník. Jinak jako pomůcku ke hnojení používám kovovou štangli kterou v půdě prozazím aspon 30 cm hluboké otvory kolem koruny stromu, do kterých dám další dávku hnojiva. Taková merunka potřebuje pro dobrý vývoj plodů až 200 mm vody. Pokud nejsou, je třeba je dodat a nejlépe v ní rozředit močůvkou. Protože zavlažovat jen čistou vodou je na prd. Mám v sadě 2,5 metru hlubohou sondu z drenážních trubek, ve které sleduju výšku spodní vody a potřebu zavlažování. U nás je půda těžká a vodu drží, přesvědčil jsem se že až moc...

host - 248.107 (?), 3.5.2022 22:20

Zavřená hrst cereritu jsou asi 4 dkg, rozsypu ji na cca 3/4-1m2 půdy - stromky, rybíz, květinové záhony ap.             Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz