Málo slunečního svitu

adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 217.203 (?)
12.3.2010 19:49

zdravim Vas, pani Evo,

tak ja to mam presne tak isto, slnko v lete po 14-tej hodine uz moju zahradecku neohreje :) no napriek tomu tam mam nadherne rajciny, zeler, kedlubny, fazole, okurky, mangold, donkonca aj slunecnice by bola bozi, keby mi ju nejaky "dobroprajny sused" v noci neurezal, ked mala uz 4metre ale ostruziny, co tam mam byvaju casto kysele (nasi maju na zahrade s celodennym slnkom tu istu odrodu a maju ich sladke vsetky, ja tak cca 50%). aronii maju nasi na opacnej strane domu, kde je tiez poobede stin, maju ju aj na strane s celodennym slnkom a ja necitim v nich rozdiel.

To je tak vsetko, co ma napada, ze s tym mam skusenosti.

adri

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 156.241 (?), 12.3.2010 18:27, zobrazeno: 3178x

Za naším domem máme zahrádku a dá se říct, že tam slunce svítí v podstatě dopoledne a potom je už tam stín. Zajímalo by mě jesti má někdo nějaké vlastní zkušenosti, která rostlina je do této oblasti vhodná. Mám tam černý a červený rybíz, celkem dozraje. Postupě bych chtěl některé vyměnit za nějaké méně obvyklé rostliny jako aronii, cicimek datlový a nebo něco jiného neobvyklého. Otázkou je jestli to má význam, pokud toho denního slunečního svitu je tam tak polovina. Máte li někdo nějaké zkušenosti tak napište. Díky Eva.   

adri - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (263) - 217.203 (?), 12.3.2010 19:49

zdravim Vas, pani Evo,

tak ja to mam presne tak isto, slnko v lete po 14-tej hodine uz moju zahradecku neohreje :) no napriek tomu tam mam nadherne rajciny, zeler, kedlubny, fazole, okurky, mangold, donkonca aj slunecnice by bola bozi, keby mi ju nejaky "dobroprajny sused" v noci neurezal, ked mala uz 4metre ale ostruziny, co tam mam byvaju casto kysele (nasi maju na zahrade s celodennym slnkom tu istu odrodu a maju ich sladke vsetky, ja tak cca 50%). aronii maju nasi na opacnej strane domu, kde je tiez poobede stin, maju ju aj na strane s celodennym slnkom a ja necitim v nich rozdiel.

To je tak vsetko, co ma napada, ze s tym mam skusenosti.

adri

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025