Malinoostružina

host - 37.76 (?)
15.4.2012 22:46

Nemáte někdo zkušenost, jaká je Boysenberry v deštivém počasí v porovnání s Tayberry?

Zuzka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 41.185 (?), 15.4.2012 14:16

Boysenberry asi není lepší. Mám ve vzdálenosti 5 m od sebe keř ostružiny Dirksen a keř malinoostružiny Boysenberry, zasazené byly stejně před 3 roky. Dirksen si vede velmi dobře, ale Boysenberry ne. Šlahouny, které u Boysenberry za léto dosáhly délky asi 4 metrů všechny umrzly, keř obrazil jen asi 20 cm od země, u Dirksenu neumrzlo nic ani trošičku. Možná, kdyby se šlahouny na zimu položily na zem a něčím přikryly, tak by se tato situace neopakovala. Muselo by se ale pravděpodobně počítat s tím, že zakoření a hned by tu byla stěna 4 m široká. Ta choulostivost Boysenberry mě velmi překvapila, neb to samé se událo i předloni, kdy bylo sněhu spousta. Šlahouny jsem však ani tehdy z konstrukce před zimou na zem nepokládala a nezakrývala. Polabí, 366m.n.m. daří se zde melounům, paprikám, lilkům, kalabasám jen tak venku, takže žádné extrémní a nevhodné klima, tak nevím, proč zrovna Boysenberry je na naši lokalitu tak extrémně choulostivá.

host - 37.76 (?), 15.4.2012 22:46

Nemáte někdo zkušenost, jaká je Boysenberry v deštivém počasí v porovnání s Tayberry?

Zuzka

host - 64.22 (?), 21.8.2012 12:08

Doporučuji červený ostružiník japonský, téměř se o něj nestarám, plody jsou červené, sice menší, ale je jich velice, velice mnoho, Rostlina je asi 2,5 metrů vysoká, moc "necestuje", množí se zahřížením, ohnutý konec k zemi často sám zakoření, nebo ji rozmnožují ptáčci - ze semínek se pod stromy často objevují malé roslinky. K pěstování doporučuji. Půda je vhodná však vlhčí. Václav

Ostružiník japonský
Ostružiník japonský

host - 19.196 (?), 21.9.2012 6:33

Prosím o sdělení, kde se dá japonský ostružiník koupit.Už jsem o něm slyšela stejnou chválu jako pane Václave od Vás. Díky

host - 194.226 (?), 21.9.2012 11:12

Docela mě tento ostružiník také zaujal. Našel jsem však jen internetový obchod Okrasné Dřeviny - Ing. Milan Žižka, kde je bohužel celkem vysoké poštovné. Petr L.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz