Neviem ako su na tom Vase rastliny o tomto case, ale uz by nejake prirastky mohli mat. Ja nemam zkvasene slepicince, ale mam zkvasene holubince. Je to perfektne hnojivo. Ale k boruvkam ho pre istotu nedavam. Nemam istotu, ze je dostatocne kysle, ani ze neobsahuje vapnik, ktory pre ine rastliny v beznom mnozstve, cucoriedkam uz skodi. Zakvas davam ku zelenine, jahodam a inemu drobnemu ovociu. Obcas sa ujde aj ovocnym stromom, ci vinicu. Tam si ho nemozem vynachvalit. Ale k cucoriedkam/boruvkam som co do kyslosti a obsahu vapniku opatrny. V tomto case by som uz dusikom neprihnojoval, nakolko je potrebne aby sa rastliny lepsie pripravili na zimu ako pustali do prekotneho rastu. Osobne hnojim hnojivami obsahujucimi dusik najneskor do konca juna/cervna. Rastlinky aj tak prirastaju a momentalne maju aj vyhonky v pociatocnej faze rastu. No nemusim sa aspon obavat prekotneho rastu a pucania na jesen. Radsej kratsi a dobre vyzrety vyhon, ako polovica vyhonov zelena a nasledne v zime omrznuta. Aj uz vyzrety vyhon, ktory sa pred mrazmi nabudi na rasenie vie solidne omrznut.