Jeřáb - jaký druh?

host - 226.3 (?)
24.10.2011 16:27

Dobrý den, mám na zahradě dva Jeřáby a podle listů, které jsou pilovité jen do půlky, by to měl být Jeřáb moravský, sladkoplodý, má někdo nějaký osvědčený recept na výrobu vína a jiných produktů z těchto plodů? Jejich chuť není zrovna sladká, ale spíš sladkokyselá. Děkuji Jarda

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 49.54 (?), 10.9.2011 23:12, zobrazeno: 4873x

Uvažuji, jaké stromky nakoupit do zahrady, a přemýšlím i o jeřábu. Ale netuším, jakou mají jedlé odrůdy chuť.

Dnes jsem nějaké ochutnala u silnice. Měly docela netradiční chuť, kterou nedokážu k ničemu přirovnat a nemůžu říct, že bych se po ní utloukla, ale zdály se mi jedlé. Problém ale je, že vlastně vůbec netuším, co že jsem to ochutnávala. Je možnost to podle něčeho rozpoznat?

host - 189.179 (?), 11.9.2011 22:34
Ak si chcete pochutiť na jarabinkách, event. ich zavariť, hladajte pri ceste jarabinu sladkoplodú. V chuti jej chýba trpko-horká príchuť, ale pri plnom dozretí sú príjemne sladkokyseľkavé, navyše plné vitamínu C. Občas omylom pri cestách vysadia okrem obyčajnej-nechutnej aj napr. Moravskú sladkoplodú. Paľo

host - 226.3 (?), 24.10.2011 16:27

Dobrý den, mám na zahradě dva Jeřáby a podle listů, které jsou pilovité jen do půlky, by to měl být Jeřáb moravský, sladkoplodý, má někdo nějaký osvědčený recept na výrobu vína a jiných produktů z těchto plodů? Jejich chuť není zrovna sladká, ale spíš sladkokyselá. Děkuji Jarda

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz