Predovsetkym su to uplne odlisne rastlinne druhy. U vsetkych tusim okrem Muchovnikov (ruku do ohna za to nedam) sa odporuca vysadzanie po dvoch rastlinach, lebo pri vzajomnom opeleni sa dosahuje vacsich plodov a tym padom aj urody.
Atut je myslim polska odroda zemolezu kamcatskeho (Lonicera camtschatica), je to rastlinny druh velmi skoro rodiaci (v zmysle skoro na jar nie skoro po vysadeni). Plody ma modre sisate, niektore odrody, ierne nahorkle. Jedny z vacsich a chutnych ma napriklad odroda Morena, co sa tyka urodnosti asi vedie licencne chraneny Modry triumf, ale co sa tyka chut asi vedie slovenska odroda Amur. Na toto by bolo vhodne sa opytat uzivatela Paloo, on je na to asi najpovolanejsi odpovedat, zrovna tak na ostatne Vami uvadzane rastlinne druhy.
Kanadska cucoriedka ma velmi vela odrod. To ako by ste sa pytali aky je rozdiel medzi Jablonou (Jonagold) a Slivkou (Cacanska Lepotica). V zatvorkach uvadzate odrody, nie rastlinne druhy. Presnejsie je pisat po latinsky, lebo tych cucoriedkoidnych nazvov je uz privela. Jedina rastlina, ktora ma z botanicekeho hladiska pravo sa nazyvat cucoriedkou je jedine Kandska. Vaccinium Corymbosum a ostatne Vaccinium...
Odporucit by som mohol ako spominanu Bluecrop aj ine, napriklad velmi sladke selekcie Goldtraube, alebo Chandler s nadmieru velkymi plodmi, ci jednu z najskorejsich Hannah's Choice.
Na Muchovniky (amelanchier) je tu takisto odbornik Paloo a s nimi nemam okrem vedomia ze existuju, ziadne skusenosti. Osobne povazujem za najchutnejsie Kanadske cucoriedky a ich krizence (napr. odroda Reka) a najskorsie Zamolezy kamcatske, preto som sa sustredil na tieto ovocniny.