Drenážka pod borůvky

host - 184.112 (?)
9.5.2010 13:48

Ja ich mam zasadene v cistych pilinach.  Zavlahu som riesil hustejsie predierovanou zahradnou hadicou (klincom :)), na jednom konci som dal stopku koncovku a na druhy som dal klasicku rychlospojku. Kedze mne zvetra a ulahne kazdy rok masa pilin, stacilo ju do podorysu osmicky rozmiestnit okolo krov, pred prisypanim pilin. Ona bude tym padom postupne ulahynat hlbsie a hlbsie. Skor sa bojim, ze raz bude natolko hlboko, ze bude neucinna. Ale dufam, ze moje obavy su neopodstatnene, nakolko ta jama so substratom (pilinami z ihlicnanov) neni moc hlboka (ale zas ani plytka).

Takze s tym, ci ich vytahovat, alebo nie Vam radu nedam, nakolko neviem ani v com ich mate zasadene. Faktom ale je, ze ak by boli zasadene napriklad aj v cistej raseline, aj tej casom ubuda. Takze ja by som ich nerusal a hadicu hodil na ne a ked odbudne hmoty substratu a rozhodnete sa jej pridat, hadica tym padom klesne.

V jednom eng. pisanom PDF dokumente o vyzive cucoriedok som cital, ze ak zacnu od okrajov cerveniet listky omnoho skor ako pride faza ukoncovania vegetacneho obdobia, jedna sa s najvacsou pravdepodobnodtou o nedostatok dusiku. Ale podla mna to moze byt zavisle aj od odrody. Pokial to neni bordova az hneda, co by mohlo znamenat deficit ineho prvku, skusil by som mu prihodit podla velkosti krika hrst - dve siranu amonneho, ako na to zareaguje. Ak kladne mate problem vyrieseny. Ak nie, budete mat jednu moznost vylucenu a budete o krok blizsie k rieseniu. ;)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 9.130 (?), 1.4.2010 20:20, zobrazeno: 6434x

Dobrý den.Chci se zeptat? Mám 5keříků a rád bych pod ně dostal drenážku, jelikož zalévám opravdu hodně, už mě to z konvama nebaví.U borůvek mám 200l sud a chtěl bych jenom hodit hadici do drenážky.Mám je nák podkopat nebo je vyndat dát drenážku a zase je dát spátky.Mám je 3 rokem na výšku 1,7m.Docela jedou, akorát jeden keřík má jenom 0,9m a je celý červený, že by jiná odrůda? Ale hlavně co z stou drenážkou? Díky moc za vaše rady.

host - 9.130 (?), 4.4.2010 16:53

Co vy na to Chemický Alí?

host - 9.130 (?), 4.4.2010 20:33

Dneska jsem potřeboval vyčistit nádrž, tak jsem borůvkám dopřál 500l.Už se těším jak pojedou.

host - 166.103 (?), 5.4.2010 18:07

Ahoj, prave za chystam vysadit 20metrov dlhy rad cucoriedok, jama vystlana foliiu na spodku po celej dlzke drenazka s 15cm strku, natom geotextilia a nakonec 50cm pilin s raselinou! Tu drenazku chcem na konci radu zapojit do suda ktory je tiez zapusteny v zemi, aby mi odvadzala prebytocnu vodu - zaroven ak zdvihnem hladinu vody v sude by drenazka fungovala ako zavlaha.

host - 184.112 (?), 9.5.2010 13:48

Ja ich mam zasadene v cistych pilinach.  Zavlahu som riesil hustejsie predierovanou zahradnou hadicou (klincom :)), na jednom konci som dal stopku koncovku a na druhy som dal klasicku rychlospojku. Kedze mne zvetra a ulahne kazdy rok masa pilin, stacilo ju do podorysu osmicky rozmiestnit okolo krov, pred prisypanim pilin. Ona bude tym padom postupne ulahynat hlbsie a hlbsie. Skor sa bojim, ze raz bude natolko hlboko, ze bude neucinna. Ale dufam, ze moje obavy su neopodstatnene, nakolko ta jama so substratom (pilinami z ihlicnanov) neni moc hlboka (ale zas ani plytka).

Takze s tym, ci ich vytahovat, alebo nie Vam radu nedam, nakolko neviem ani v com ich mate zasadene. Faktom ale je, ze ak by boli zasadene napriklad aj v cistej raseline, aj tej casom ubuda. Takze ja by som ich nerusal a hadicu hodil na ne a ked odbudne hmoty substratu a rozhodnete sa jej pridat, hadica tym padom klesne.

V jednom eng. pisanom PDF dokumente o vyzive cucoriedok som cital, ze ak zacnu od okrajov cerveniet listky omnoho skor ako pride faza ukoncovania vegetacneho obdobia, jedna sa s najvacsou pravdepodobnodtou o nedostatok dusiku. Ale podla mna to moze byt zavisle aj od odrody. Pokial to neni bordova az hneda, co by mohlo znamenat deficit ineho prvku, skusil by som mu prihodit podla velkosti krika hrst - dve siranu amonneho, ako na to zareaguje. Ak kladne mate problem vyrieseny. Ak nie, budete mat jednu moznost vylucenu a budete o krok blizsie k rieseniu. ;)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz