Cim vacsia (sirsia) sadbova jama, tym lepsie (80 x 80 cm aj viac). Hlbka kysleho substratu30 - 50 cm. Styk s okolitou podou obmedzit prepazkou napr z igelitu ako popisuje kolega pestovatel (znizuje kyslost substratu).
Cista raselina nema ziadne ziviny. Treba doplnit hnojivom urcenym na kyslomilne rastliny (azalky, rhododendrony, boruvky). Momentalne sa stav Vasich boruvek podoba najviac obrazkom z literatury, popisujucim nedostatok dusika. Skusil by som postrek na list nejakym komplexnym listovym hnojivom a na doriesenie nedostatku hnojiv v pode by som zacal zalievat nejakym vo vode rozpustnym hnojivom (kristalon rhododendron?...). Zalievku nedavat kazde dva tyzdne, ale kazdy tyzden, tak 3 - 4 krat ako ozdravnu kuru. Do dvoch tyzdnov by sa mal stav zvratit a rastlina by mala zacat prirastat. Rozpustne hnojiva obsahujuce dusik, ci priamo siran amonny (amonny dusik je pre ne najvhodnejsi) vsak treba zvcasu vysadit z hnojenia, aby stihli vyhonky vyzriet na zimu a vytvorit sa kvetne puciky. Povedal by som koncom juna/cervna az zaciatkom jula/cervence.
Raslina vsak nemoze byt odkazana iba na hnojenie zalievkovymi hnojivami, treba preto porozmyslat aj nad inymi hnojivami (biologickeho povodu) na boruvky napr s guanom, alebo s rohovinou. Na trhu je ich slusna ponuka. Posobia dlhodobejsie a maju pozitivny vplyv na podne procesy.