Bezplísňový angrešt

host - 90.203 (?)
4.6.2015 8:16

Děkuji, je to slabý stromek, má čtyři hlavní větve a asi tři přírůstky, ale je to slaboučké, táhnou se... asi je někde chyba. Ale má tato odrůda opravdu malé plody? vyčetla jsem jen o chuti, ale o malých plodech jsem našla jen zmínku tady od někoho z diskutujících. To bych stromek dala pryč...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 168.81 (?), 3.6.2015 18:40

Dobrý den. Protože mám špatné podmínky a nechci stříkat, jiné angrešty než bezplísňové nepěstuji. Protože ty, u kterých se neuvádí velké plody, mi narostou jen drobné, tak je taky nepěstuji. Pěstuji odrůdy Martlet, Niesluchowski, Invicta, Pax a Prima. Plody mají normální, slušně velké. JG

host - 248.111 (?), 3.6.2015 23:13

Stromkový angrešt se stříhá podobně jako stromek... Také se po výsadbě hodně pokrátí, nechají se hlavní větvičky na korunku, na nich vyrostou postranní. Nové přírůstky se zkracují cca na 2-4 očka, korunka musí mít vzduch, musí se prosvětlovat. Musí narůst silné větve i kmínek, aby unesl úrodu. Ke kůlu se přivazuje v korunce, ne pod ní, aby se nezlomil. Časem se pak výhony zmlazují řezem na nižší rozvětvení...   Lída

host - 90.203 (?), 4.6.2015 8:16

Děkuji, je to slabý stromek, má čtyři hlavní větve a asi tři přírůstky, ale je to slaboučké, táhnou se... asi je někde chyba. Ale má tato odrůda opravdu malé plody? vyčetla jsem jen o chuti, ale o malých plodech jsem našla jen zmínku tady od někoho z diskutujících. To bych stromek dala pryč...

host - 157.239 (?), 4.6.2015 11:18

Asi jste se na startu-při a ještě před zasazením dopustila -promiňte ten výraz-školáckých chyb. Malá jamka v těžké zemině, vůbec, málo, nebo naopak příliš vyhnojená, absence výchovného střihu... Ještě se dá něco napravit-obrýt-u kmínku mělce, čím dále od něj hlouběji-správným směrem-cca 60cm v rovině, cca 40cm hloubka při nejvzdálennějším okraji, minimalizovat poškození kořenů a vyměnit část jílovice za lehčí, kyprou zeminu-ne samotný kompost-substrát, to by byl opačný extrém! Do nejvzdál. a nejhlubšího kraje-do kruhu dejte asi 150gramů cereritu, zahrňte vylepšenou zeminou a vydatně zalejte. S.P.,Ch.

host - 90.203 (?), 4.6.2015 17:40

Děkuji, ale především chci vědět, zda má opravdu menší plody, pokud ano, nebudu pěstovat, čili ani se mořit s přesazením. 

host - 157.239 (?), 4.6.2015 18:05

Kde je psáno přesadit?...crying

host - 248.111 (?), 4.6.2015 23:47

Podle mne je způsoben slabý růst a tím i malá velikost plodů absencí řezu. Mám čtyřletý Karát a má korunku 80cm v průměru, letos se zbláznil a musela jsem ho i teď trochu prosvětlit, což jsem nikdy dřív dělat nemusela. Kbelík větviček jsem vystříhala. Vzadu v osadě ho jeden zahrádkář sázel ve stejnou dobu jako já, jenže ho vůbec nestříhá. Jeho stromek má korunku průměru cca 30cm.           Lída

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 42.84 (?), 4.6.2015 23:38

Captivator nemá malé plody. Něco je u vás rozhodně špatně. Captivator má plody podobně velké jako má Invicta. Ale jsou růžové, v největší zralosti až světle fialové. Oproti Invictě Captivator dozrává o dost později, min.o 2 týdny. Střihu korunky je třeba věnovat pozornost, roste velmi bujně, kmínek by ji neunesl. Vydržte, je pozdnější, možná ještě budete překvapena, jaké báječné plody vám narostou smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz