host - 162.1 (?), 18.9.2011 10:17
S tým striekaním proti padlí máte, Davide, pravdu. Čakal som na prvú úrodu veľkých súdečkovitých plodov severočeskej novinky Viking, ale keď mali plody konzumne dozrievať, všetko zničila americká múkovka. Tak som celú korunku za zelena prevrúbľoval Primom a Remarkou. Prim začína byť dobrý, až keď prezrieva a žltne, ale to už zas dostáva pružnú nevábnu konzistenciu. Tento rok mi prvýkrát zarodil malý kríček bieleho egreša, ktorý som si vypestoval z pár konárkov darovaných od jedného mäsiara z Košarísk. Tak chutné, sladké, aromatické, dosť veľké a pritom zelené a tvrdé plody som už dávno nejedol. A to som si doteraz myslel, že aromatické sú iba červené kultivary. Nepoznám túto starú vynikajúcu odrodu, ale padlí na plodoch nebolo. Podľa mňa výraznejšie kyselinky v chuti egrešov moc nepasujú. Milovníci kyslej chuti si môžu v tom čase nazbierať červené ríbezle alebo nedozreté maliny. Paľo
|