Angrešt Karmen

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?)
29.8.2012 22:37

... a jak zarodila Karmen letos? - a padlí? Prima mně definitivně odešla, už měla malé plůdky, a najednou začala usychat. Ale určitě mi nechutnala vícnež Bílý nádherný, to tedy ne. A protože fa Jural se nechystá expedovat ani Karmen ani Dagmar - ví někdo, kde jinde než přímo u p. Vrány je sehnat?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 107.127 (?), 14.8.2011 12:56, zobrazeno: 10432x

Od šlechtitele p. Vrány mám ke své spokojenosti angrešt Prim - Kruh Jilemnice teď nabízí červený od stejného šlechtitele pod názvem Karmen. Plodí už někomu z vás? Jaký je chuťově?. Děkuji.  ZT

host - 144.140 (?), 15.8.2011 21:07
Karmen som zatiaľ nikde nevidel, ale zarodil mi prvýkrát rezistentný anglický poloskorý červený Martlet. Oproti skorej červenej Remarke je kyslejší, menej chutný. Rezistentné biele odrody Invicta, Prim sú až do konca konzumnej zrelosti stále nakyslé, priemerne chutné a nikedy nedosahujú aromatičnosti a sladkosti klasických bielych odrôd vnímavých k americkému padlí. Paľo

host - 163.11 (?), 17.9.2011 14:29

Souhlas, ale např. Prima mi chutná lépe než např. Bílá nádherná, a považuji ji s martletem a i karmenem za poměrně kvalitní rezistenty. Karmen je trnitělší oproti Primě. Sice na Zlatý fík nebo Šolcovku to nemá, ale rád ty všemožné postřiky oželím, při silnějším napadení ustříkat prostě nejdou. A ve školce je to taky znát ve vzrůstnosti.

David

host - 162.1 (?), 18.9.2011 10:17
S tým striekaním proti padlí máte, Davide, pravdu. Čakal som na prvú úrodu veľkých súdečkovitých plodov severočeskej novinky Viking, ale keď mali plody konzumne dozrievať, všetko zničila americká múkovka. Tak som celú korunku za zelena prevrúbľoval Primom a Remarkou. Prim začína byť dobrý, až keď prezrieva a žltne, ale to už zas dostáva pružnú nevábnu konzistenciu. Tento rok mi prvýkrát zarodil malý kríček bieleho egreša, ktorý som si vypestoval z pár konárkov darovaných od jedného mäsiara z Košarísk. Tak chutné, sladké, aromatické, dosť veľké a pritom zelené a tvrdé plody som už dávno nejedol. A to som si doteraz myslel, že aromatické sú iba červené kultivary. Nepoznám túto starú vynikajúcu odrodu, ale padlí na plodoch nebolo. Podľa mňa výraznejšie kyselinky v chuti egrešov moc nepasujú. Milovníci kyslej chuti si môžu v tom čase nazbierať červené ríbezle alebo nedozreté maliny. Paľo

Zdeni - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 107.127 (?), 29.8.2012 22:37

... a jak zarodila Karmen letos? - a padlí? Prima mně definitivně odešla, už měla malé plůdky, a najednou začala usychat. Ale určitě mi nechutnala vícnež Bílý nádherný, to tedy ne. A protože fa Jural se nechystá expedovat ani Karmen ani Dagmar - ví někdo, kde jinde než přímo u p. Vrány je sehnat?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?8:44
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz