Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Berte to tak, že kanadské borůvky jsou jedny z nejnáročnějších na vodu, protože pocházejí z oblastí, kde je vysoký roční úhrn srážek (nad 1000 mm/rok) a poměrně vxžší vlhkost vzduchu. Pro optimální vlhkost vzduchu je potřeba mít v okolí rostliny silně odpařující vodu a pro ně i borůvky zajistit odpovídající zálivku.  Ti kdo přikrývají keře bílou netkanou textilií proti ptákům bělají nevědomky i tu službu, že zlepšují vlhkost vzduchu u těch borůvek. No a aby se ta voda měla kde akumulovat, je potřeba mít kořenový bal v dostatečně velkém balíku rašeliny (tak 80-120 litrů po načechrání).

Zabráněním plození růst nepodpoříte, je potřeba dostatečně hnojit na počátku rašení, kdy se probouzejí vegetativní pupeny na bázi hlavních výhonů. Jakmile je výživa v této fázi nedostatek, pupeny zůstanou spát a rostlina pouze vykvete, když o 14-21 dní později otrháte základ budoucí úrody, už na tom nic nezměníte. Jen podpoříte diferenciaci nových plodných pupenů na obrostu = v příštím roce rostlina ještě ochotněji nasadí plody a méně poroste...

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika