Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ke granulovaným NPK se přidává nosná látka, kterou je mikromletý výpenec anebo mikromletý dolomit. Když ocituji "Charakteristika: Minerální NPK hnojivo 8% N + 13% P2O5 + 11% K2O + 2% MgO + 0,5% mikroprvky"  a citát sečtu, připadá mi na ostatní prvky jako Ca, S, O, Mg, C necelých 68%. Pak stačí vzít molární hmotnosti a zkusit si dopočítat poměry Ca z CaCO2.

Nejmarkantnější je přídavek vápence či dolomitu u ledku amonného, kdy proti zneužití na výrobu trhavin se granuluje podstatně větším než nutným množstvím vápence či dolomitu (tj. LAV27 nebo LAD27).

Bez vápence či dolomitu jsou například Močovina, Síran amonný, Hořká sůl, Zelená skalice, Modrá skalice, Fosforečné sklo (teoreticky), kapalné DAM, ...

Ale už třeba nastavení Fosforečného skla Thomasovou moučkou vnáší do směsi větší obsah vápníku než je ho v slepičácích. Takže si vyberte, buď budete kupovat nejdražší fosforečné sklo a doufat že je tam neutrální Si (křemík) a nebo to nesmíte přehnat se slepičáky. Samozřejmě, že čistá kravská moč s dešťovou vodou by byla ještě lepší. protože tou borůvky při ředění 1:40 nepřehnojíte.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika