Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tento příspěvek je v podstatě moje vlastní „úvaha“ na toto téma. Pěstuji jen keře. K pěstování uznávám jen odrůdy velkoplodé (nechci „dolovat“ z hromady trní kuličky jak článek malíku, prostě „střední velikost“ mi nefunguje). Protože nestříkám, tak jen načisto rezistentní. Zkoušením jsem našel jen 5 takových odrůd: Niesluchowski, Pax, Prima, Martlet a Invicta (zkoušel jsem v nevhodných podmínkách, krajina 600+, uzavřená mrazová kotlina, mokro, stín). Většina uvedených však nedosahuje chuti Fíku, Chrysa (no, co naplat). Mají prostě své vlastnosti („mouchy“). Vlastnosti, na které se snažím si dávat pozor: Pax – velmi slabé dřevo. Martlet – nestejnoměrná doba zrání (mimo krátkou dobu optimální zralost, ta se hůř pozná, mi nechutná). Invicta snadno a hodně přeplozuje (přeplozená mi nechutná). Trošku podobně Prima.
Na novou zahrádku (450) jsem si proto vysadil jen tyto uvedené odrůdy (dočasně ještě držím nějaké semenáče). Taky jsem ještě chtěl vyzkoušet novou německou Xenii. Ale tu jen, kdybych o ní dočista „zakopl“. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika